Meike van Zandvoort
Meike van Zandvoort Binnenland 8 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit weekend nog buiten lunchen, maar zondag nachtvorst

Het wordt een weekend vol prachtige herfstdagen, maar in de nacht van zaterdag op zondag kunnen we nachtvorst verwachten. Leg dus maar alvast een extra dekentje naast het bed.

Als je houdt van droog en rustig weer, dan zit je dit weekend goed. Dat laat Weeronline weten.

Mistig op vrijdag en zaterdag

Vandaag begon de dag grijs, met veel nevel en mist. Tijdens een ochtendwandeling was een (winter)jas vanochtend zeker wel nodig want het was koud, met in de mistige gebieden temperaturen van 3 tot 8 graden. In de middag werd het op veel plaatsen vrij zonnig, met een heldere, blauwe lucht.

Maar dat was niet overal zo. In Brabant had de mist op sommige plekken wat meer tijd nodig om weg te trekken.

Het blijft droog en met maximaal 18 graden is de jas die vanochtend uit de kast is getrokken niet meer nodig. Ook zaterdag zal de zon in de loop van de ochtend doorbreken en is het heerlijk weer voor een wandeling of fietstocht. Buiten lunchen moet zelfs ook nog kunnen!

De dag begint zaterdag wel nog wat mistig, maar dat levert gelukkig wel mooie plaatjes op.

Zondag nachtvorst

Maar dan komt de nachtvorst toch echt om de hoek kijken. In de nacht naar zondag is het helder en koud. Aan de grond kan het licht vriezen en heel misschien daalt de temperatuur zelfs ook op neushoogte tot iets beneden nul. Een tip uit voorzorg: haal de vorstgevoelige plantjes maar alvast naar binnen.

Zondag schijnt geregeld de zon, maar de bewolking neemt gedurende de dag wel weer toe. In de avond is er dan ook wat kans op lichte regen. Wel is het overdag nog prima weer voor buitenactiviteiten, met een temperatuur rond de 15 graden.

Een weekend vol prachtige herfstdagen dus, maar geniet morgen nog even van de mistige ochtend. Dat heeft toch ook wel wat.

Onze klimaattoekomst lijkt een beetje op Bordeaux: milde winters en hete zomers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dit weekend nog buiten lunchen, maar zondag nachtvorst
Sluiten