Pim Pauwels
Pim Pauwels Binnenland 26 okt 2021

‘Vitaminepillen’ voor meisje (14) vol met zware xtc: ‘Mond kapotgekauwd’

Twee jonge mannen van rond de twintig jaar oud die in Ede ‘vitaminepillen’ aanboden aan een 14-jarig meisje, waren bijna verantwoordelijk voor een fatale afloop. In de vitaminepillen bleek helemaal geen vitamines te zitten, maar MDMA, de werkende stof die ook in xtc-pillen zit. Volgens de politie scheelde het niet veel of het meisje kon het incident niet navertellen.

Het incident vond vorige maand op maandag 27 september plaats ter hoogte van een school in Ede, maar de politie brengt het nu pas naar buiten in de hoop dat getuigen zich melden. Het 14-jarige meisje fietste rond 15 uur vermoedelijk uit school, toen ze werd aangesproken door twee jonge mannen van ongeveer twintig jaar oud. Zij vroegen aan het meisje of zij misschien ‘vitaminepillen’ wilde hebben.

Xtc-pillen waren extra sterk

Het meisje stapte vervolgens van haar fiets en nam de zogenaamde gezonde pillen aan. „De mannen zijn vervolgens doorgelopen. Het meisje is doorgefietst en heeft de twee blauwe diamantvormige pillen ingenomen met een energydrank”, aldus de politie. Al snel ging het niet goed met het slachtoffer, want het meisje werd later die dag met spoed opgenomen in het ziekenhuis Gelderse Vallei.

Ze bleek volgens de politie in plaats van ‘vitaminepillen’ xtc-pillen te hebben geslikt. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om zogenoemde Punisher xtc-pillen. „Deze pillen zijn extra sterk”, aldus de politie in een Facebookbericht.

================================================In verband met ongewenste reacties zijn de opmerkingen…

Posted by Politie Ede on Monday, October 25, 2021

Mond kapot van kauwen na slikken xtc-pillen

Gelukkig kan het slachtoffer het incident navertellen, maar met een beetje ongeluk was het helemaal misgegaan. „Met het meisje gaat het inmiddels weer goed, maar het scheelde niet veel volgens de artsen in het ziekenhuis.”

Volgens de politie heeft ze zo’n twee weken lang bijna niet kunnen eten en drinken vanwege het incident. „Haar mond was van binnen helemaal kapot vanwege het kauwen hierop, door de werking van de pillen.”

Politie: ‘Mogelijk soortgelijke verhalen’

De politie hoopt door met het bericht naar buiten te komen, dat getuigen meer kunnen vertellen over de daders, van wie tot nu toe nog niet bekend is wie het zijn. „Misschien hebben mensen wel ergens een soortgelijk verhaal gehoord.”

Vorige week overleed een 28-jarige man na een feestje op Amsterdam Dance Event nadat hij een xtc-pil – die overigens wel was getest – had geslikt. Door het gebruiken van xtc kreeg hij een zeldzame bijwerking, die hem uiteindelijk fataal werd. Zijn moeder vertelde wat haar zoon overkwam.

‘Xtc zou legaal moeten worden’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Vitaminepillen’ voor meisje (14) vol met zware xtc: ‘Mond kapotgekauwd’
Sluiten