Quirine Brouwer
Quirine Brouwer Binnenland 4 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Theater krijgt boete na optreden in volle zaal, radioluisteraars betalen

Theater de Liefde in Haarlem kreeg vrijdagavond een boete vanwege het niet naleven van de coronamaatregelen bij de voorstelling van Theo Maassen. Ze hielden zich niet aan de voorgeschreven bezoekerscapaciteit en lieten het optreden doorgaan met een volle zaal.

Luisteraars van radiozender 100% NL boden eerder al aan de boete te betalen.

Boete voor theater na niet naleven coronamaatregelen

De huidige coronamaatregelen schrijven voor dat theaters maar twee derde van de beschikbare stoelen mogen vullen. In theater De Liefde zou dat betekenen dat ze 80 bezoekers mogen toelaten. Daar had de organisatie echter maling aan, en liet alle 120 bezoekers toe bij de try-out van de voorstelling van Theo Maassen die donderdagavond plaatsvond. Het theater kreeg toen een dwangsom van 2500 euro opgelegd om hen af te dwingen dat zij toch de maatregelen zouden volgen. Toen dit tijdens de voorstelling van vrijdagavond wederom niet gebeurde, zette de gemeente de dwangsom om in een boete. Bezoekers moesten wel een coronabewijs laten zien in de CoronaCheck-app.

BOA werd weggestuurd door ontbreken coronabewijs

Een bezoeker van de try-out voorstelling schrijft in een recensie dat er een humoristisch staartje aan de avond zat. „De burgemeester kondigde handhaving aan en er werden twee boa’s opgetrommeld om te turven hoeveel mensen het theater zouden betreden”, legt de bezoeker uit. Maar omdat het kleinschalige theater streng controleerde op coronabewijzen, moest de organisatie helaas een van de boa’s naar huis sturen toen die geen negatief test- of vaccinatiebewijs kon tonen.

Donderdag liet radiozender 100% NL weten dat luisteraars de boete samen wilden betalen, als het zover zou komen. Een aanbod dat het theater, dat slechts een maand open is en enkel met vrijwilligers werkt, dankbaar aanneemt. De luisteraars en het theater zijn met elkaar in contact gebracht. Theo Maassen heeft laten weten achter de actie van het theater te staan.

Corona polsbandje veel gebruikt onder uitgaanspubliek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Theater krijgt boete na optreden in volle zaal, radioluisteraars betalen
Sluiten