Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 19 okt 2021

‘Man in Den Haag onder tram geduwd en overleden’, drie jongens aangehouden

Gisteravond is een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats overleden na een aanrijding met een tram in Den Haag. Dat gebeurde op de Rijswijkse Landingslaan in de wijk Ypenburg. Volgens getuigen is het slachtoffer mogelijk voor de tram geduwd, schrijven lokale media. Een politiewoordvoerder kon dat vanochtend echter nog niet bevestigen. Inmiddels zijn drie jongens aangehouden in verband met het incident.

Een 15-jarige jongen uit Den Haag meldde zichzelf vrijwillig in de loop van gisteravond. Vanochtend volgde een 15-jarige en 18-jarige, ook beiden uit Den Haag, zijn voorbeeld.

Het onderzoek is nog in volle gang en of de man wel of niet geduwd is, daar is nog geen duidelijkheid over. Daarom roept de politie alle ooggetuigen op zich te melden.

‘Man in Den Haag onder tram geduwd en overleden’

Even voor 21.00 uur gisteravond kwam de man onder de tram terecht. Tot rond 04.00 uur was de politie aanwezig bij de plek des onheils, waar onderzoek plaatsvond. De bestuurder van de tram is opgevangen door de politie en door personeel van het Haagse vervoersbedrijf HTM. Volgens het bedrijf heeft hij „de schrik van zijn leven” gehad, maar raakte hij zelf niet gewond. „Hij is opgevangen door de politie en daarna door ons.”

Via Burgernet riep de politie mensen in de omgeving op om uit te kijken naar drie in het zwart geklede jongens met opvallende witte letters op hun truien. Het is echter niet bekend of de politie hen heeft aangewezen als verdachten in deze zaak. Zij zijn dus inmiddels opgepakt. Volgens lokale media heerste er na het incident grote verslagenheid onder buurtbewoners, die zich massaal hadden verzameld bij de plek des onheils.

Aan Metro vertelt de politie dat er in de loop van vandaag meer informatie bekend wordt.

Discussie toestroom coronapatiënten: ‘Ongevaccineerden ic-bed weigeren?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Man in Den Haag onder tram geduwd en overleden’, drie jongens aangehouden
Sluiten