Judith Tielemans
Judith Tielemans Binnenland 25 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Hoe ziet het weer er de komende week uit? Dit is de voorspelling

De week is begonnen met regen en een grijze hemel. Dat zag er een beetje triest uit, maar zal hetzelfde weerbeeld de komende dagen ook aanhouden? Metro geeft je een inkijkje in het weer (spoiler: veel vallende sterren!).

Volgens Weer.nl zullen de weergoden de tweede helft van de week beter gehumeurd zijn: dan verlopen de dagen namelijk droog en zonnig. Nog meer goed nieuws: de temperaturen gaan ook weer wat omhoog. Hou wel in gedachte dat het herfst blijft, dus vanaf het weekend kun je een wat meer wisselvallig weertype verwachten, met op meerdere plaatsen buien.

Vandaag trokken er nog regenbuien over het land naar het oosten. Het is overal bewolkt en in de avond kunnen een paar buien ontstaan die de kustgebieden bereiken. Naarmate ze verder het land inkomen, doven ze geleidelijk weer uit. Bij sommige van de buien kan aan de kust onweer voorkomen. Morgen valt voornamelijk in het noorden van het land nog een laatste bui. In de loop van de dag wordt het overal droog. Op beide dagen lopen de temperaturen uiteen van 13 tot 15 graden.

Vrijdag warmste dag van de week

Vanaf woensdag wordt het weer iets warmer. In het zuiden van het land gaat het die dag 17 graden worden. Hetzelfde geldt voor donderdag, waar de kwik in de rest van het land zal stijgen tot 15 of 16 graden. Donderdag en vrijdag lijken in het grootste deel van het land zonnig te verlopen.

Vrijdag lijkt ook de warmste dag van de week te worden met temperaturen van ongeveer 18 graden. Er is aanvankelijk veel zon, maar later komt een storing dichterbij die in het westen in de avond een eerste bui kan brengen. In het weekend volgen op meer plaatsen buien en de temperaturen gaan iets omlaag.

Op veel plekken in Nederland kun je vallende sterren zien. Dat komt doordat verschillende meteorenzwermen in die periode samenvallen. Op 17 november heb je de meeste kans om dit spektakel te beleven. Die nacht zijn er 23 tot 34 vallende sterren per uur zichtbaar. Een voorwaarde is wel dat de lucht helder moet zijn.

Komende week: 17 tot 26 vallende sterren in één uur tijd

Doordat de maan de komende tijd afneemt, kun je de komende weken steeds meer sterren zien. Begin november zijn van verschillende zwermen in een uur tijd 17 tot 26 vallende sterren te zien bij een donkere en heldere lucht. Ga jij al klaar staan met je verrekijker?

Ook later in november bereiken meerdere zwermen hun maximum. Na de piek op 17 november neemt de zichtbaarheid van de vallende sterren snel af, omdat de maan dan weer vol wordt.

Staatssecretaris over klimaatrapport: ‘Als we niets doen, verandert ons leven compleet’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hoe ziet het weer er de komende week uit? Dit is de voorspelling
Sluiten