Meike van Zandvoort
Meike van Zandvoort | LinkedIn Binnenland 6 sep 2021 / 16:35 uur

Ziekenhuizen ondanks vaccinaties drukker dan vorig jaar

In totaal liggen nu 682 coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen. Dit is een flink stuk drukker dan een jaar geleden op dezelfde datum. Toen lagen op 6 september in totaal 138 patiënten in de ziekenhuizen. En dat ondanks de vaccinaties.

Een jaar geleden lagen hiervan 33 mensen op de intensivecareafdelingen. Dat was voordat de tweede golf van besmettingen over het land heen kwam. Op dit moment liggen er 220 zieke mensen op de ic, terwijl er nu meer mensen gevaccineerd zijn. Gisteren was er overigens nog een groot protest in Amsterdam, tegen de coronamaatregelen. Sommige mensen droegen daarbij een Jodenster op hun kleding.

Coronapatiënten in ziekenhuizen blijft vrijwel gelijk

Wel blijft het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen vrijwel gelijk de laatste tijd. Sinds gisteren zijn er slechts twee patiënten bij gekomen. Op verpleegafdelingen liggen volgens de laatste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) 462 patiënten, vijf minder dan gisteren. Tenslotte zijn er op de intensivecareafdelingen zeven patiënten bij gekomen.

In het aantal nieuwe opnames valt vooral het relatief lage aantal op verpleegafdelingen op. Daar kwamen de afgelopen 24-uur 38 nieuwe coronapatiënten binnen, het laagste aantal sinds 15 juli. Op de intensive cares kwamen er 17 nieuwe patiënten met Covid-19 bij, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt.

Corona tussenstand

Tot 10.00 uur vanmorgen waren er 2151 nieuwe positieve tests gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 230 minder dan gisteren. Ook de positieve coronatests blijven ongeveer gelijk: gemiddeld zijn er de afgelopen zeven dagen 2530 tests per dag geregistreerd.

In die tijd werden er ook gemiddeld 6 doden per dag geregistreerd, tegen 6 doden per dag een week eerder. Bij het RIVM werden 3 overleden covid-patiënten gemeld, maar dat wil niet zeggen dat ze in de afgelopen dag zijn gestorven. In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. Een overlijden in het weekend wordt meestal in de loop van maandag gemeld en verschijnt dan pas in de cijfers van dinsdag.

Op dit moment is 62,5 procent van de Nederlandse bevolking volledig gevaccineerd. Dat zijn 10,8 miljoen mensen. 69,4 procent heeft minimaal 1 dosis gekregen. In totaal zijn er 22 miljoen dosis toegediend. Ziekenhuis Zuyderland in Limburg deed navraag bij collega’s en geeft aan dat 90 procent van de coronopatiënten niet gevaccineerd zijn. Zuyderland doet daarom een oproep aan het kabinet om de coronmaatregelen maandag nog niet te versoepelen.

SP pleit voor boete gekoppeld aan inkomen: ‘Standaardboetes niet eerlijk’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Ziekenhuizen ondanks vaccinaties drukker dan vorig jaar
Sluiten