Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 15 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Theo Maassen staat voor volle theaterzaal Haarlem, maar gemeente gaat ‘handhaven’

Als het aan cabaretier Theo Maassen ligt, staat hij morgen- en vrijdagavond voor een volle theaterzaal in Haarlem. Maar daar denkt de gemeente anders over. Als de coronamaatregelen overtreden worden, treedt de gemeente „handhavend” op.

Theaters mogen met de huidige coronamaatregelen niet op volle capaciteit draaien. Twee derde van de volledige capaciteit wordt binnengelaten. Maar daar lijkt het Haarlemse theater De Liefde behoorlijk klaar mee. Het theater liet namelijk weten dat alle 120 stoelen in de zaal tijdens de show van Theo Maassen bezet zijn. De kaarten waren snel uitverkocht. Wel moeten bezoekers hun coronabewijs laten zien. Eigenlijk halen ze de versoepelingen van 25 september dus een aantal dagen naar voren.

Show Theo Maassen in theater De Liefde gaat door

Mocht het theater toch de coronaregels breken, kan een eventuele boete volgen. Deze kan oplopen tot 5000 euro. „Dat zien we dan wel”, zegt Simone Lensink van theater De Liefde tegen het ADDe woordvoerster legt uit dat meerdere bezoekers bereid zijn om aan de eventuele boete mee te betalen. Ook kunnen zij rekenen op juridische steun als de boete wordt aangevochten. Volgens haar is het publiek unaniem enthousiast over het plan.

Tegen het AD vertelt een woordvoerder van de burgemeester van Haarlem dat er gesproken is met het theater. De Liefde moest een nieuw plan bedenken dat wel past in de verzoeken van de gemeente. In ieder geval gaat de show vast en zeker door. Want volgens het theater is het „laf” om de boel nu nog af te blazen.

Versoepelde coronamaatregelen

Vanaf 25 september vervallen de huidige coronaregels en wordt het coronabewijs een feit. De regels waaraan De Liefde zich eigenlijk nu nog moet houden, zijn vanaf de 25ste verleden tijd. Het theater laat weten het „flauw” te vind om vlak voor de versoepelingen nog een boete te krijgen.

De shows zijn op 16 en 17 september en daarmee dus vlak voordat de versoepelde maatregelen ingaan. Ook na het zien van de beelden van de Formule 1 in Zandvoort weigert het theater om mensen af te bellen. „We zaten bij elkaar en zeiden: wat zitten we nou steeds moeilijk te doen en steeds heel erg aardig alle regels op te volgen? Het is mooi geweest.”

Bioscopen Vue en Pathé gaan coronapas vragen, Twitter gaat los: ‘Boycotten’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Theo Maassen staat voor volle theaterzaal Haarlem, maar gemeente gaat ‘handhaven’
Sluiten