Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 4 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Extra maatregelen vanwege drukte Zandvoort, maar het kwaad is al geschied

Racefans waren zaterdagochtend in Zandvoort alweer vroeg op de been. Rond 08.00 uur liepen al tientallen mensen op straat. Ook de trein naar de badplaats toe was in de ochtend al goed gevuld. Huizen in de omgeving van het circuit zijn versierd.

De verwachting is dat Zandvoort zaterdag weer net als een dag eerder ongeveer 70.000 bezoekers zal ontvangen voor de tweede dag van de Formule 1 Grand Prix van Nederland. Zaterdag is er eerst een vrije training en in de middag volgt de kwalificatie voor de race die zondag wordt verreden. Sommige fans liepen zaterdagochtend vroeg al met een biertje, velen zijn in oranje kleding of dragen de kleuren van Red Bull. Red Bull is het team van Max Verstappen.

Extra maatregelen tegen drukte in Zandvoort

De organisatie van de Dutch GP heeft gezegd extra maatregelen te hebben genomen om te zorgen voor een betere spreiding van de bezoekers. Vrijdag ontstond onder meer achter de hoofdtribune een grote mensenmassa, volgens de organisatie veroorzaakt door een technische storing bij de kassa’s van de horecaverkooppunten. Beelden van de mensenmassa zorgden voor veel ophef op de sociale media en leidden tot kritiek vanuit onder meer de politiek en de entertainmentsector. Hugo de Jonge zei dat de beelden schuurden met de regels.

De NS denkt weer tienduizenden mensen naar Zandvoort te brengen. Vrijdag bracht de spoorvervoerder 27.000 mensen naar het kustdorp. Volgens een woordvoerder van de NS is de aan- en afvoer van racefans erg goed gegaan en waren er geen problemen.

Woede en ophef om mensenmassa bij Grand Prix

Gisteren ontstond er grote ophef over de grote mensenmassa in en rond het circuit van Zandvoort. „Dit was natuurlijk te verwachten en mijn beide middelvingers gaan direct naar @MinPres en @hugodejonge”, schreef zanger Tim Knol bijvoorbeeld op Twitter. „Aangezien zij die ons als sector ook al een tijdje geven mag ik ze toch ook wel even terug doen. Sukkels.”

„Heel anders dan een festival eigenlijk”, reageerde presentator Tim Hofman cynisch. En ook onder anderen Kink-dj Michiel Veenstra, theatermaker Maurice Wijnen en acteur Diederik Ebbinge deeldeen de beelden. „Geplaceerd evenement”, schrijft Ebbinge er zonder commentaar bij. „Op een stoeltje mensen!” voegt Veenstra eraan toe. „Denk dat er maar 1 stoeltje stond dan of zo?” vroeg presentator Arjen Lubach zich af.

Kabinet wil coronatoegangsbewijs mogelijk ook in horeca, musea en sport

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Extra maatregelen vanwege drukte Zandvoort, maar het kwaad is al geschied
Sluiten