Erik Jonk
Erik Jonk Binnenland 14 jul 2021
Leestijd: 1 minuut

We ‘moeten’ weer thuiswerken, vinden Mark Rutte én de Tweede Kamer

Het kabinet gaat weer adviseren dat thuiswerken zoveel als mogelijk de norm wordt. Dat heeft demissionair premier Mark Rutte vandaag toegezegd in de Tweede Kamer.

Rutte zei dat het kabinet dat aanvankelijk niet nodig achtte. Hij maakte uit het coronadebat op dat de Kamer het advies weer wilde aanscherpen. Een debat overigens waarin hetzelfde kabinet van de Kamer de schuld krijgt van te snelle versoepelingen en toegenomen coronabesmettingen.

Zoveel mogelijk thuiswerken als kan

Nu is het zo dat wordt aangeraden dat mensen hooguit de helft van de week naar kantoor komen, mits ze daar voldoende afstand kunnen bewaren. Rutte zei dat hij terug wil naar het vorige thuiswerkadvies: zoveel mogelijk thuiswerken als kan. „Als jullie het ermee eens zijn, ik zie niemand opspringen, dan gaan we dat doen.” Details worden maandag naar buiten gebracht, kondigde hij vast aan.

https://twitter.com/WendelsMarlene/status/1415357261267054595

Kabinet nam eerder advies niet over

Het Outbreak Management Team (OMT) had aangeraden om het advies over thuiswerken te handhaven, maar het kabinet week daarvan af. De versoepelingen die eind juni ingingen, zijn gedeeltelijk weer teruggedraaid. Meerdere fracties drongen er vandaag op aan dat het coronabeleid waar nodig weer in lijn wordt gebracht met het OMT-advies.

Volgens de meest recente gegevens van de GGD’en vindt 6,6 procent van de besmettingen waarvan de bron bekend is plaats op het werk. Het is daarmee een veel minder belangrijke besmettingsbron dan de horeca (38,8 procent), thuissituatie (26,1 procent) of feesten en bezoek (respectievelijk 17 en 15,3 procent).

Vakantiestress: Buitenlandse Zaken overspoeld met vragen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
We ‘moeten’ weer thuiswerken, vinden Mark Rutte én de Tweede Kamer
Sluiten