Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Binnenland 14 jul 2021

Mediapark Hilversum vanwege opnames RTL Boulevard voor onbepaalde tijd veiligheidsrisicogebied

Vanaf vandaag is het Mediapark in Hilversum, en de omliggende straten, voor onbepaalde tijd een veiligheidsrisicogebied. De gemeente Hilversum bevestigt dat na berichtgeving van NH Nieuws. Sinds maandag wordt RTL Boulevard op het Mediapark gemaakt, in plaats van de studio bij het Leidseplein. Dat heeft te maken met ernstige bedreigingen.

Het Mediapark is al sinds maandag aangemerkt als veiligheidsrisicogebied, maar dat mag maar twaalf uur duren. Daarna moet de burgemeester het besluit steeds opnieuw nemen. Gisteravond voerde de gemeenteraad van Hilversum een aanpassing van de algemene plaatselijke verordening (apv) aan, waardoor er geen deadline meer is. In een veiligheidsrisicogebied mag de politie onder meer preventief fouilleren en auto’s doorzoeken.

RTL Boulevard vanaf Mediapark

Zaterdag kwam er informatie binnen over een dreiging tegen RTL Boulevard, dus konden ze die avond geen nieuwe uitzending maken of uitzenden. De dag erna was het programma ook niet te zien, om „het team van RTL Boulevard rust te geven”. Vanaf maandag verhuisde het team naar Hilversum. Eerst wilde RTL überhaupt niet bevestigen of het programma naar een andere locatie ging, maar Diederik Jekel deed dat wel. Hij zei dat ze inderdaad zouden verhuizen, maar dat ze daarmee niet zwichten voor criminaliteit.

Volgens NRC zouden criminelen hebben gesproken over een mogelijke aanslag met een raketwerper of automatische vuurwapens.

Kinderen Peter R. de Vries: ‘Dank voor alle steun’

De dreiging volgde op de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries, vorige week dinsdag. Hij werd neergeschoten nadat hij te gast was geweest bij RTL Boulevard. Volgens zijn kinderen is er nog veel onzeker over zijn medische situatie. Royce en Kelly de Vries verschenen gisteren in Tijd voor MAX, het programma waarin aandacht besteed werd aan de vermissingszaak van Tanja Groen. De kinderen van Peter R. de Vries bedankten voor de vele steunbetuigingen. Inmiddels is er ruim een miljoen euro opgehaald voor Stichting De Gouden Tip, opgericht door De Vries.

Strijd op Videoland om likes barst los in Like Me, I’m Famous!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Mediapark Hilversum vanwege opnames RTL Boulevard voor onbepaalde tijd veiligheidsrisicogebied
Sluiten