Erik Jonk
Erik Jonk Binnenland 21 jul 2021

Vandaag kun je in Carré afscheid nemen van Peter R. de Vries

Het afscheid van Peter R. de Vries is vandaag – en ook morgen – in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Iedereen mag in Carré van 11.00 tot 20.00 uur langskomen en een laatste groet uitbrengen aan de journalist. Peter R. de Vries overleed donderdag aan de gevolgen van een schietpartij in de Lange Leidsedwarsstraat in de hoofdstad.

Morgen zijn alleen familie, dierbaren en mensen die de misdaadverslaggever persoonlijk kenden uitgenodigd. Vandaag kan het publiek dus afscheid nemen van De Vries.

Respectvol en veilig afscheid Peter R. de Vries

Alles wordt in het werk gesteld om het afscheid veilig en respectvol te laten verlopen, meldde RTL Nieuws zondagavond namens de familie De Vries. Mensen die langs willen komen hoeven geen negatieve coronatest of vaccinatiebewijs te laten zien. Wel wordt gevraagd om anderhalve meter in acht te nemen. Ook moeten ze rekening houden met lange wachttijden.

De familie vraagt om geen bloemen mee te nemen, maar in plaats daarvan een donatie te doen aan Stichting de Gouden Tip. Zowel vandaag als morgen is Carré de locatie waar het afscheid aan de Amstel plaatsvindt. „De familie en partner van Peter zijn dankbaar dat het theater zijn deuren voor deze gelegenheid opent.”

Grote drukte voor Peter R. de Vries verwacht

Er wordt rekening gehouden met grote drukte. Iedereen die naar Carré komt, wordt daarom verzocht het afscheid bij de baar zo kort mogelijk te houden. Zoveel mogelijk mensen krijgen zo de kans een laatste eer te bewijzen.

Na de dienst van morgen zal De Vries via de hoofdingang weggedragen worden en worden vervoerd naar het laatste afscheid. Daarbij zullen alleen intimi aanwezig zijn.

Peter R. de Vries moord moordaanslag
Peter r. de Vries is op 15 julioverleden op 64 jarige leeftijd. ANP foto / Koen van Weel

De twee mannen die worden verdacht van de moord op Peter R. de Vries en verantwoordelijk worden gehouden voor de uitvaart, blijven de komende negentig dagen in de cel zitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Amsterdam gisteren bepaald. De rechter vond de verdenking tegen de twee zwaar genoeg om de hechtenis te verlengen.

Misdaadverslaggever De Vries werd op 6 juli in het centrum van Amsterdam neergeschoten, na zijn optreden in het programma RTL-Boulevard. Hij was op weg naar de parkeergarage om zijn auto te halen. Veel mensen keken vervolgens naar uitzendingen van datzelfde RTL Boulevard en waren vol lof.

Herhaling speciale uitzending Op1

Op1 herhaalt vandaag de extra uitzending over Peter R. de Vries van afgelopen donderdag. Het programma, gepresenteerd door Jeroen Pauw, is om 17.10 uur te zien op NPO 1. Nederland Waterland, dat op die tijd zou worden uitgezonden, schuift door naar morgen.

Op1 maakte de afgelopen twee weken meerdere keren een extra uitzending over Peter R. de Vries. Op de dag van de schietpartij, dinsdag 6 juli, en de dagen daarna waren er extra uitzendingen, net als afgelopen donderdag.

Peter R. de Vries (64) overleden: misdaadverslaggever, maar ook mediaman

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vandaag kun je in Carré afscheid nemen van Peter R. de Vries
Sluiten