Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Binnenland 6 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Horeca blij met versoepelingen: ‘Snel terug naar normaal’

Het is een goed weekend voor de horeca: zon, volle terrassen én een paar uur langer open. Daarnaast mogen sinds gisteren ook de restaurants en cafés zonder terras weer mensen ontvangen, binnen. Branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland laat weten dat ze „alleen maar positieve berichten” hebben ontvangen.

Ook vandaag is het overal druk, mede dankzij het lekkere weer. Wel merkt de organisatie op dat grote ondernemingen nog worstelen met het maximumaantal van vijftig gasten. „Bij slechter weer is het jammer dat er zo weinig mensen naar binnen mogen”, zegt een woordvoerster.

Horeca: ‘Graag meer mensen binnen’

De versoepelingen zijn uiteraard fijn, maar de horecaondernemers zien de overgebleven beperkingen het liefst ook snel verdwijnen. Ze hopen vooral dat ze binnenkort meer mensen binnen mogen ontvangen. Zo ook horecaondernemer Johan de Vos, eigenaar van twee zaken in Breda en voorzitter van de Bredase KHN-tak. „Het was gisteren nog best aardig weer, tot laat bleven veel mensen buiten zitten. Het was overal vol. Vandaag is het ook weer lekker in de rij aansluiten voor het terras.”

Voor de cafés die dicht zijn geweest omdat ze geen terras hadden is er ook weer leven in de brouwerij, zegt De Vos. „We hopen dat we heel snel van die eindtijd af zijn en weer terug kunnen naar normaal.” De Vos vraagt zich wel af wat er zal gebeuren in de grensstreken, als België besluit de eindtijd van de horeca deze week verder te verruimen naar 23.30 uur.

Versoepelingen

Er gingen gisteren niet alleen versoepelingen voor de horeca in. Ook mogen we thuis vier mensen ontvangen, in plaats van twee. Verder mochten bioscopen en musea de deuren weer openen voor bezoekers. Wel ook daar met beperkingen: voor doorstroomlocaties zoals musea geldt een maximum van één persoon per tien vierkante meter. In normale bioscoopzalen en concertzalen mogen vijftig mensen naar binnen.

Voor buiten ook versoepelingen: de maximale groepsgrootte is daar nu vier mensen. Ook mogen we weer buiten sporten. Voor volwassenen geldt een maximum van vijftig personen per groep, hierbij hoeft geen 1,5 meter afstand meer worden bewaard.

Trump over viroloog Fauci: ‘Geen geweldige dokter, maar een geweldige promotor’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Horeca blij met versoepelingen: ‘Snel terug naar normaal’
Sluiten