Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Binnenland 10 jun 2021

Vreugde (en tranen) na examenuitslag, ook Amalia met vlag en wimpel geslaagd

10 juni: dé dag van 2021 voor heel veel scholieren. Vandaag hoorden ze namelijk of ze geslaagd zijn. En dat zorgt op sociale media voor heel wat vrolijke foto’s (met vlag), maar ook voor teleurgestelde gezichten. Ook prinses Amalia hoorde vandaag of ze geslaagd is voor haar examen gymnasium, en ja hoor: cum laude. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Zelf reageert ze: „Ik krijg net een belletje dat ik geslaagd ben. Ik wil alle andere geslaagden feliciteren, en de andere leerlingen succes wensen met hun herexamens.”

Prinses Amalia geslaagd

De prinses verwachtte sowieso al dat ze zou slagen. Zo zei ze bijvoorbeeld op Koningsdag dat ze zich niet veel zorgen maakte. „Ik sta er goed voor. Het is heel veel leren en blokken en op hoop van zegen dat ze vragen stellen die ik geleerd heb”, zei Amalia lachend.

Amalia is 17 jaar oud en heeft dus net haar middelbare schoolcarrière op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag afgerond. Ze doet dat op een jonge leeftijd, omdat ze een klas heeft overgeslagen. Maar meteen op het WO beginnen? Daar heeft ze niet zoveel trek in. Eerst wil ze ‘de wijde wereld’ verkennen. Maar wat dat dan precies inhoudt, weet ze nog niet. „Het is vooral de gedachte van geen school, wel nog leren, maar niet in de trant van school. Hoewel ik er wel van heb genoten de afgelopen veertien jaar”, zei ze daarover op Koningsdag. „Ik wil een beetje reizen, de wereld ontdekken, dingen doen die ik over twintig jaar misschien niet meer kan doen.”

Resultaten eindexamens

Naast Amalia deden natuurlijk ook heel veel andere leerlingen in ons land eindexamen. Daar was nog even stress over, want sommige examens waren zoekgeraakt. Vandaag bleek wel dat de leerlingen waarvan een examen zoek is geraakt, die niet over hoeven te doen. Het gaat om ongeveer 150 leerlingen van drie scholen.

Daar zullen veel leerlingen blij mee zijn, blijkt ook uit de vrolijke foto’s. In sommige gezinnen hangen er zelfs drie (!) tassen aan de stok.

Ook docenten zijn blij: zij mochten veel leerlingen blij maken met goed nieuws. Eén docente zelfs negentien keer.

Maar er zijn ook zij die een herexamen moeten doen: „De vlag moet ff wachten tot na de twee herkansingen.”

Fidan Ekiz en Renze Klamer moeten per direct stoppen met De Vooravond, worden vervangen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vreugde (en tranen) na examenuitslag, ook Amalia met vlag en wimpel geslaagd
Sluiten