Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Binnenland 26 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Pakketbezorger die man doodreed heeft spijt: ‘Ik vind het heel erg wat er is gebeurd’

Tarik O., de pakketbezorger die op 24 november in het Gelderse dorp Wijchen een 42-jarige man doodreed, heeft vandaag in een korte verklaring spijt betuigd. Dat deed de hij tijdens een tussentijdse zitting in zijn zaak in de rechtbank in Utrecht.

„Ik vind het heel erg wat er is gebeurd, heel ernstig”, zei hij. „Ik ben constant met mijn gedachten bij de familie van het slachtoffer.” De twee jonge kinderen van het slachtoffer waren ook aanwezig in de zittingszaal in Utrecht.

Pakketbezorger verdacht van doodslag

Het Openbaar Ministerie verdenkt de pakketbezorger uit Woerden van doodslag. Het slachtoffer zou O. in de wijk De Ververt hebben aangesproken op zijn rijgedrag. Daarop zou O. de man opzettelijk hebben aangereden. Het slachtoffer belandde op de motorkap en vervolgens onder de bestelbus. O. zou daarna in zijn achteruit nog een keer over het slachtoffer zijn heengereden. De man overleed ter plaatse, voor de ogen van zijn vrouw. O. ging er vandoor en ook dat verwijt Justitie hem.

Het voorval leidde tot een golf van afschuw en verontwaardiging, in het dorp en ver daarbuiten. In het dorp liepen zo’n 150 mensen mee met een stille tocht en langs de route stonden honderden mensen. Op de plek van de aanrijding werden veel bloemen en kaarsen achtergelaten. Ook zamelden mensen ruim 50.000 euro in voor de nabestaanden van het slachtoffer.

Familielid werkt bij rechtbank

De rechtbank bepaalde dat de zaak tegen O. op 19 juli inhoudelijk wordt behandeld. Het politieonderzoek is afgerond en alle getuigen zijn gehoord. Het onderzoek naar de psychische staat van O. is ook klaar. De rapportage daarover is naar verwachting in juni gereed.

De zaak tegen de pakketbezorger is ondergebracht bij de rechtbank Midden-Nederland in Utrecht en niet in de regio van Wijchen. Dat komt omdat een familielid van het slachtoffer bij de rechtbank in Arnhem werkt.

Ook medewerkers Navalny nu zwijgen opgelegd: ‘Ze zien ons als extremisten’

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Pakketbezorger die man doodreed heeft spijt: ‘Ik vind het heel erg wat er is gebeurd’
Sluiten