Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 22 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Inzamelactie gestart voor aangevallen persfotograaf Timothy

De video van de aangevallen persfotograaf Timothy in Lunteren werd veelvoudig bekeken en gedeeld op sociale media. Vrienden en collega’s zijn nu een inzamelactie gestart voor de fotograaf, zodat hij een nieuwe auto kan kopen.

Maandag werd de persfotograaf van 112 aangevallen tijdens een werkklus in Lunteren. De dashboardcamera in zijn auto filmde het hele incident en dat leverde schokkende beelden op. In de video is namelijk te zien hoe een inwoner van Lunteren op de auto van de fotograaf uit het nabijgelegen Ederveen inrijdt met een shovel. Een gepanikeerde Timothy en zijn vriendin, die ook in de auto zit, schreeuwen het uit. Ondertussen duwt de Lunteraan de auto richting de sloot. Te horen is hoe het stel 112 belt en ze smeekt met spoed te komen. Ook schreeuwt de persfotograaf op het begin dat zijn auto niet meer werkt, en hij dus niet weg kan. Dan komen er plots grote lichten op de auto af.

Persfotograaf was niet welkom in Lunteren

De persfotograaf was maandagavond in Lunteren om beelden te maken van een autobrand aan de Krommehoekseweg. De inwoners waren hier blijkbaar niet van gediend en bedreigden de fotograaf en zijn vriendin op harde wijze. De Lunteranen sloegen met stokken op de auto van de journalist en duwden de auto uiteindelijk de sloot in. Daardoor kwam het voertuig ondersteboven in de sloot terecht. De brandweer moest uitrukken om de fotograaf en zijn geliefde te bevrijden. Beide slachtoffers raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis.

Een 34-jarige man wordt verdacht voor poging tot doodslag en zit momenteel vast. Ook twee andere mogelijke verdachten werden opgepakt.

Inzamelactie gestart voor auto

Naast een verschrikkelijke ervaring is ook de auto van de fotograaf total loss. Nu proberen bekenden van Timothy iets voor hem te beteken. Volgens hen had de journalist zijn auto slechts een maand en verdient hij een nieuwe. Ze namen het heft in eigen hand en startten een crowdfundinsgactie. Wachten op een uitkering van de verzekering duurt volgens hen te lang. Het doel is uiteindelijk om vijfduizend euro in te zamelen.

Schokkende dashcambeelden: shovel rijdt auto mét persfotograaf de sloot in

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Inzamelactie gestart voor aangevallen persfotograaf Timothy
Sluiten