Iris Hermans
Iris Hermans Binnenland 8 apr 2021

Hiddema’s opmerking over wappies doet de gordijnen wapperen op Twitter

FvD-coryfee Theo Hiddema verliet in november per direct de Tweede Kamer. ‘Een doodsteek voor FvD’ werd het toen genoemd, al bleek dat wel mee te vallen tijdens de laatste verkiezingen. Het politieke bloed kruipt waar het niet gaan kan en Hiddema is tóch weer van de partij. Hij gaat de Eerste Kamer in, gewoon weer voor FvD. Zijn wappies-opmerking doet intussen van alles wapperen op Twitter.

Oud-Tweede Kamerlid Theo Hiddema gaat voor Forum voor Democratie de Eerste Kamer in. Dat vertelde de advocaat tegen NRC. Forum heeft recht op een derde zetel in de senaat nu oud-FvD’er Nicki Pouw-Verweij voor JA21 in de Tweede Kamer is verkozen. Hiddema wil haar vrijgekomen zetel in de senaat wil innemen.

Verrassende terugkeer Hiddema

Zijn terugkeer op het Binnenhof komt voor de meeste mensen als een verrassing. Hij stapte in november op tijdens de rel rond antisemitische en racistische appjes van FvD-jongeren, waaronder Freek Jansen. Naar wie zijn stem overigens wel ging, tijdens de verkiezingen.

Hij wilde eerst toch nog doorgaan als lijstduwer, maar daar zag hij van af omdat de Forum-campagne volgens hem te veel draaide om het coronabeleid. „Ik ben geen FvD’er meer. Voer mij af van de lijst”, zei hij begin dit jaar nog.

‘Wonderschoon programma FvD’

Tegen NRC zegt Hiddema nu dat hij graag terugkeert bij Forum omdat de partij een „wonderschoon programma” heeft. Hij zegt zich puur te hebben teruggetrokken vanwege de rel rond de appjes. „In dat gewoel was ik beland en ik had er geen zin meer in want je wordt toch met die smurrie geassocieerd. Ik heb me voldoende georiënteerd en ik weet nu: er zitten geen wappies meer achter de gordijnen.”

Eerste Kamer Hiddema

In de Eerste Kamer wil Hiddema „een spaak in het wiel steken van krachteloze wetgeving”. Naar zijn verwachting wordt hij volgende week dinsdag al beëdigd als senator. Hij heeft er zin in. „Het is maar één dag vergaderen per week. Ik hoef niet meer mijn kostbare tijd te verdoen door naar het plafond te koekeloeren.”

‘Wappies achter de gordijnen’

Hiddema’s opmerking over Wappies in de gordijnen doen de gordijnen wapperen op Twitter. „Hiddema heeft gelijk: de wappies zitten niet meer achter de gordijnen, maar in de Tweede Kamer”, schrijft iemand, en hij is niet de enige die er zo over denkt. 

 

Mensen noemen hem ‘ongeloofwaardig’. „Dacht dat dit een bericht van De Speld was…” Ook wordt z’n ruggengraat vergeleken met marsepein.

Thierry Baudet is in elk geval blij dat Theo Hiddema weer van de partij is.

En kat Bram kan in elk geval een keer per week op tafel dansen, nu z’n baasje elke week een dag onder de pannen is.

Jonge ‘pedojagers’ voor rechter voor fatale mishandeling Arnhemmer Jan (73)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hiddema’s opmerking over wappies doet de gordijnen wapperen op Twitter
Sluiten