Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 18 apr 2021

Ruim driehonderd feestgangers bij straatfeest: ‘Laten ons dat feestje niet ontnemen’

Enkele tientallen politiemensen hebben gisteravond een einde gemaakt aan een straatfeest in het Noord-Hollandse dorp De Goorn. Naar schatting kwamen 300-400 mensen gisteren in het dorp bijeen voor het feest.

Aanvankelijk was de sfeer vooral gemoedelijk en keek de politie slechts toe, om „de situatie beheersbaar te houden”. Kort voor 21.30 uur greep zij alsnog in en veegde zij de straat schoon. Het feestende publiek gooide met glas. De politie was met honden ter plaatse en gebruikte de wapenstok.

Feestganger in De Goorn: ‘Even schijt aan corona’

Dit weekeinde zou er in De Goorn een kermis zijn, maar deze kan vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. „Het is kermis, we laten ons dat feestje niet ontnemen”, zei een feestganger. „We weten dat het niet mag, maar nu even schijt aan corona.”

Telegraaf-journalist Robert Vinkenborg was aanwezig en deed verslag via Twitter: „Jongeman met bebloed shirt zegt dat politie feestgangers heeft mishandeld: ‘Waarom is er ingegrepen? Het was een gezellig feest, meer niet.'”

Ook schrijft hij dat er op een gegeven moment een „charge met honden en wapenstokken” werd uitgevoerd. „Er is een brandje gesticht.”

538 Oranjedag doet veel stof opwaaien, petitie moet feest tegenhouden

Straatfeest

Op social media is veel ophef ontstaan na het feest. Zo schrijft iemand dat het op meerdere plekken in het land misgaat. Ook vraagt hij zich af „welke burgemeester faalt er morgen door deze egoïsten ruimte te geven?”.

Ook de burgemeester van Koggenland, de gemeente waarin De Goorn ligt, is „ontzettend teleurgesteld”. Monique Bonsen zegt tegen het Noord-Hollands Dagblad dat de gemeente op de hoogte was van het straatfeest, en in contact probeerde te komen met de organisatoren. „Dat is niet gelukt. Vervolgens hebben we vandaag het gebied de hele dag in de gaten gehouden en is er geprobeerd om mensen te bewegen naar huis te gaan. Alle inspanningen zijn er op gericht om escalatie te voorkomen. Helaas was toch een inzet van de politie nodig.”

Kijkers over nieuwe aflevering De Verraders: ‘Samantha speelt volgend jaar Judas bij The Passion’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ruim driehonderd feestgangers bij straatfeest: ‘Laten ons dat feestje niet ontnemen’
Sluiten