Femke van Rooijen
Femke van Rooijen | LinkedIn Binnenland 11 apr 2021 / 18:54 uur

Agent aangevallen in Almere, politie stompt verdachte tijdens arrestatie

Een 22-jarige man is gisteren aangehouden omdat hij in Almere een agent aanviel. Dat gebeurde bij een woningbrand aan de Allendestraat, waar de man de vermoedelijke veroorzaker van de brand wilde aanvallen. Toen de agent tussenbeide kwam, kreeg hij een klap in zijn gezicht. Tijdens de arrestatie stompte een agent de man.

Van de arrestatie van de 22-jarige man gaan beelden rond op internet. Daarop is te zien dat een agent de man meerdere keren stompt. Maar volgens de politie geven deze beelden niet het volledige beeld van de situatie.

Baby

De brand ontstond rond 17.00 uur in een portiekflat en de rook verspreidde zich snel naar de woning daarnaast. De baby van de 22-jarige man ademde daardoor rook in en moet naar het ziekenhuis. Na controle mocht het kindje weer naar huis, maar de vader was volgens de politie ‘zeer geëmotioneerd’. Hij zou de vermoedelijke veroorzaker van de brand hebben willen aanvallen. Toen de agenten dit probeerde te voorkomen, kreeg hij een klap in zijn gezicht.

De 22-jarige vader moest volgens de politie door meerdere agenten onder controle worden gehouden. „Enkele agenten waren hierbij genoodzaakt om geweld toe te passen”, zegt de politie.

De beelden van de arrestatie zijn in handen van Omroep Flevoland. Op de video is onder meer te zien dat de man wordt vastgehouden door twee agenten en door een derde agent meerdere keren wordt gestompt.

Beoordeling

De politie geeft aan dat elke ‘geweldsaanwending’ van politieagenten achteraf altijd wordt beoordeeld en getoetst. „Het incident had begrijpelijkerwijs veel impact op direct betrokkenen, zoals de vader van de baby. Geweld is echter nooit de oplossing.”

De agent die door de 22-jarige man werd aangevallen, moest ook naar het ziekenhuis. Volgens de politie maakt hij het naar omstandigheden redelijk. Ook degene die de brand vermoedelijke veroorzaakte, is aangehouden. Beide verdachten zitten momenteel nog vast.

Versoepeling lockdown zeker een week verder opgeschoven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Agent aangevallen in Almere, politie stompt verdachte tijdens arrestatie
Sluiten