Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Binnenland 24 mrt 2021 / 17:59 uur

Quiz: Wat weet jij eigenlijk van de coronamaatregelen?

We leven nu ruim een jaar met coronamaatregelen. Daarom een test voor wie dat wil: wat weet jij er eigenlijk van? Speel Metro’s maatregelen-quiz.

Op een wijziging voor de avondklok na, worden de coronamaatregelen voorlopig niet versoepeld. Die boodschap brachten demissionair premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge gisteravond. Zij gaven weer hun welbekende corona-persconferentie.

Coronamaatregelen veranderen telkens

Veel coronamaatregelen gelden al een jaar. Anderhalve meter afstand houden. Geen handen schudden. Diezelfde handen vaak wassen. Niezen in je elleboog. Dat werk. Maar veel maatregelen veranderen ook. Het vorig voorjaar was er veel discussie over het dragen van een mondkapje. Niemand die eraan wilde. Inmiddels is het opzetten van een mondkapje in de supermarkt en het openbaar vervoer een normale zaak.

Speel de maatregelen-quiz

Zitten al die coronamaatregelen er een beetje bij je ingebakken? Of zijn er best nog momenten van twijfel? Voor mensen die zich netjes aan de regels proberen te houden, daarom een quiz. De prijs bij ‘alle antwoorden goed’? Eeuwige roem. Een diepe buiging van Mark Rutte en Hugo de Jonge. Een een virtueel applaus van Metro. Veel succes!

Denk je nu hmm… dat had wat beter gekund? Alle coronamaatregelen vind je op de website van de Rijksoverheid op een rij.

Reacties op persconferentie: Beeldschermstudent moet wachten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Quiz: Wat weet jij eigenlijk van de coronamaatregelen?
Sluiten