Julia Onclin
Julia Onclin Binnenland 13 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Rutte: ‘Gesprek met critici coronabeleid te lang niet gevoerd’

Het kabinet heeft volgens minister-president Mark Rutte te lang gewacht om met critici van het coronabeleid in gesprek te gaan. Tijdens een interview in het AVROTROS-radioprogramma Dr Kelder en Co stelde Rutte ‘dat de critici van het coronabeleid te lang niet gezien zijn’.

Rutte was te gast in de radioshow van Jort Kelder en natuurlijk ging ook daar het gesprek kort over corona. „Het overgrote deel van de samenleving vindt het verschrikkelijk dat dit allemaal moet, maar snapt het”, stelde Rutte. „Dan is er nog een heel klein deel dat stelt dat er überhaupt geen virus is. Dat mag ook hè, we zijn een vrij land.”

‘Gesprek te lang niet gevoerd’

Naast deze delen van de samenleving is er volgens de minister-president ook een deel dat erg kritisch naar de aanpak van het coronavirus kijkt. „Er is een groot deel dat we te lang niet gezien hebben. In mei zijn we daar pas mee in gesprek gegaan, ik noem het maar even de groep Maurice de Hond”, vertelt Rutte. „Deze mensen ontkennen helemaal niet dat het virus er is, maar ze zijn wel kritisch over de aanpak ervan. Het gesprek met hen hebben we te lang niet gevoerd.”

En met die uitspraak wilde Kelder het gesprek over corona graag afsluiten. „Anders ga jij in RVD-modus en ga je brave antwoorden geven. Daar heb ik geen zin in”, stelde Kelder. Deze uitspraak krijgt echter veel kritiek te verduren op social media. Mensen zijn namelijk niet te spreken over het feit dat Kelder volgens hen geen kritische vragen stelt.

Interview zonder hysterie besmettingscijfers

Verder kreeg het interview al kritiek te verduren voor het überhaupt plaatsgevonden had. In de aankondiging van AVROTROS stond namelijk ‘dat het een interview zonder hysterie van de besmettingscijfers, hijgerige IC-artsen of de journalistieke fascinatie met de waan van de dag’ zou worden. En dat viel niet helemaal in goede aarde.

Aan de andere kant zijn er ook mensen die het interview juist wel kunnen waarderen. De vriendschap tussen Kelder en Rutte maakt het interview volgens hen juist extra bijzonder.

De uitzending van Dr Kelder en Co met minister-president Mark Rutte als gast is hier terug te luisteren.

Meisje zonder armen danst sterren van de hemel als ballerina

WHO houdt alle opties oorsprong coronavirus open

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Rutte: ‘Gesprek met critici coronabeleid te lang niet gevoerd’
Sluiten