Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen | LinkedIn Binnenland 7 feb 2021 / 17:56 uur

Anti-coronademonstranten trotseren de kou in Maastricht

Geen sneeuw in Zuid-Limburg, wel vriestemperaturen. Toch trotseren een aantal demonstranten de kou om een statement te maken tegen de coronamaatregelen. Uiteindelijk maakte de politie een einde aan de demonstratie.

Ook de mobiele eenheid moest op komen draven, om de demonstranten weg te drijven van het Vrijthof in Maastricht. Geheel in lijn met hetgeen waartegen ze protesteerden, hielden de aanwezig zich niet aan de coronamaatregelen. Ook hielden ze onvoldoende afstand. Rond 15.15 uur greep de politie in.

Ze stonden er nog maar een uur, de demonstranten. Zo’n 200 van hen verzamelden zich rond 14.00 uur op het Vrijthof. Het ging om een onaangekondigde demonstratie tegen de coronamaatregelen. Via een megafoon riep de politie de demonstranten op anderhalve meter afstand te houden. Daaraan werd nauwelijks gehoor gegeven.

Demonstranten: ‘Dictatuur’

Toen de politie de mensen van het plein af dreef riepen enkele deelnemers „dictatuur”. Onder de demonstranten, meest afkomstig uit Zuid-Limburg, waren ook gezinnen met kinderen. Enkelen hadden kartonnen borden bij zich met teksten tegen de coronamaatregelen. De politie controleerde nu en dan deelnemers op hun identiteitsbewijs. In Maastricht geldt een noodverordening.

Er zijn vier mensen aangehouden. Zij konden zich niet identificeren en maakten zich schuldig aan opruiing en belediging. Verder verliep de demonstratie rustig.

Omdat er in Zuid-Limburg dus geen sneeuw ligt, anders dan in de rest van Nederland, was het Vrijthof goed bereikbaar. Het heeft er wel geregend en het was alsnog flink koud.

RIVM meldt 3963 nieuwe coronabesmettingen, vrees opmars Britse variant

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Anti-coronademonstranten trotseren de kou in Maastricht
Sluiten