Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Binnenland 28 jan 2021
Leestijd: 1 minuut

Disney+ blokkeert films met racistische stereotypes voor kinderen

Geen Peter Pan, Lady en de Vagebond of Dumbo meer voor kinderen op Disney+. De streamingdienst heeft films met racistische stereotypes geblokkeerd voor kinderprofielen. Dat merkte gamesite Polygon op.

Ook De Aristokatten en Jungle Boek zijn niet langer vanaf een kinderprofiel te bekijken. Eerder voegde Disney al waarschuwingen toe aan de films, om duidelijk te maken dat ze mogelijk schokkende beelden bevatten. Maar nu gaat het bedrijf dus nog een stap verder door de films te blokkeren voor jonge kijkers.

Vervolgfilms op Disney+

De streamingdienst heeft de aanpassingen voor de kinderprofielen niet aangekondigd. Het is ook niet duidelijk of er nog meer updates komen. Op de kinderprofielen zijn er wel vervolgfilms van de geblokkeerde films beschikbaar.

Disney erkende afgelopen jaar al dat een heleboel van de oudere films racistische typetjes en ander discriminerend materiaal bevatten. „We kunnen het verleden niet veranderen”, stond toen op de website van het bedrijf.

Begeleiding van ouders

De blokkade geldt alleen voor kinderprofielen. De films zijn vanaf een profiel voor volwassenen nog te bekijken. Wel krijgen kijkers dan eerst een waarschuwing te zien. Disney+ hoopt door de films voor kinderprofielen af te schermen dat kinderen ze alleen bekijken onder begeleiding van hun ouders.

Lees ook: Disney stopt met DuckTales, fans reageren extreem verdrietig en zelfs boos

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Disney+ blokkeert films met racistische stereotypes voor kinderen
Sluiten