Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 18 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Avondklok of niet, wij blijven uw pakketjes gewoon bezorgen, zegt DHL

Loop je door een willekeurige straat dan is de kans groot dat je minimaal een pakketbezorger met de handen vol dozen en zakken in allerlei maten uit zijn of haar busje ziet stappen. Sinds corona wordt meer online besteld dan ooit, en daar verandert een eventuele avondklok helemaal niets aan, belooft DHL.

Pakketbezorger DHL gaat ervan uit tijdens een avondklok nog steeds te kunnen bezorgen, omdat de sector volgens het bedrijf cruciaal is en dus uitgezonderd zou moeten zijn van de avondklok. „We gaan er vooralsnog vanuit dat een avondklok geen directe impact heeft op onze activiteiten”, laat een woordvoerder van DHL desgevraagd weten.

Avondklok en sorteercentra

DHL, dat wererdwijd (innovatieve) vestigingen heeft, verwacht dat behalve het bezorgen van pakketjes het werk in sorteercentra ook kan blijven doorgaan. „In bredere zin geldt dat mensen die de straat op moeten voor hun werk uitgezonderd zijn van een eventuele avondklok. Dan zul je wel een werkgeversverklaring moeten hebben. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken aan ons laten weten. Dit alles onder voorbehoud van de definitieve beslissing natuurlijk”, aldus de woordvoerder. DHL wacht de uiteindelijke beslissing van de politiek over de avondklok af.

Lees ook: Nieuwste streamingdienst-ontdekking discovery+ zit boordevol real-life entertainment

PostNL

Post- en pakketdienst PostNL zegt niet te willen vooruitlopen op een eventuele avondklok en wacht op het besluit van het kabinet. „We zijn wel altijd zoveel mogelijk voorbereid en werken achter de schermen verschillende scenario’s uit.”

Pakketjes online

Niet alleen worden online pakketjes besteld, ook is pakketbezorging op social media een geliefd onderwerp van gesprek. Van klagers, de liefhebbers én van mensen die denken dat het om een pakketbezorger gaat, maar het eigenlijk een verkapte versierpoging blijkt!

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Avondklok of niet, wij blijven uw pakketjes gewoon bezorgen, zegt DHL
Sluiten