Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 17 dec 2020 / 09:45 uur

‘Subtiel vuurwerkalternatief’ CDA: laat kerkklokken nieuwe jaar inluiden

Nu het is verboden om het nieuwe jaar al knallend in te gaan, worden andere manieren bedacht om passend het oude jaar achter ons te laten. Wat te denken van kerkklokken? Ideetje van het CDA. Al is het maar de vraag of het te horen is met al het illegale vuurwerk dat hoogstwaarschijnlijk de lucht in gaat.

Het CDA roept alle kerken in Nederland op het nieuwe jaar in te luiden door de kerkklokken te laten beieren om middernacht in de oudejaarsnacht. In een filmpje op sociale media doet Kamerlid Chris van Dam deze oproep, onder de hashtag #nietalleen.

Kerkklokken

„Het CDA roept alle kerken in Nederland op om oudejaarsnacht om 00.00 uur de kerkklokken te laten klinken. Niet alleen als subtiel alternatief voor het vuurwerk dat dit jaar niet mag worden afgestoken, maar ook als teken van verbondenheid tussen al die Nederlanders in deze moeilijke tijd. In het bijzonder voor hen die alléén de oudejaarsnacht moeten doormaken. Niet alleen!”

Lees ook: De nachtmis beleef je dit jaar op het Pinkpop-terrein, met thermosfles en fanfare

#nietalleen

De oproep kan alvast op steun rekenen van ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers. „Laat het luiden van de kerkklokken een onderstreping zijn van de boodschap van de kerken aan iedereen die het in deze pittige tijd nodig heeft om te horen: je bent niet alleen”, schrijft hij op Twitter.

‘Leuk’

Er wordt verdeeld gereageerd op de oproep. „Leuk. Alsof we het jaar ten grave dragen in plaats van het nieuwe begin in te luiden”, schrijft iemand. Een ChristenUnie-lid uit Krimpenerwaard is wel helemaal voor en de klokken zullen luiden daar. „Gisterenavond in de raad van Krimpenerwaard (bijna) raadsbreed een motie aangenomen om Kerkklokken van Hoop te laten luiden tijdens de jaarwisseling!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Subtiel vuurwerkalternatief’ CDA: laat kerkklokken nieuwe jaar inluiden
Sluiten