Metro
Metro Binnenland 7 nov 2020 / 20:33 uur

Twee minuten stilte bij herdenking doodgeslagen man in Arnhem

Met twee minuten stilte hebben tientallen mensen in het Arnhemse Spijkerkwartier zaterdagavond de 73-jarige buurtbewoner herdacht die vorige week door een groep jongeren op straat werd mishandeld. De Arnhemmer overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Na afloop van het stiltemoment klonk er spontaan applaus voor het slachtoffer. Op de plek waar hij vlakbij zijn huis aan de Spijkerstraat werd mishandeld, lagen bloemen en er werden lichtjes aangestoken.

arnhemmer mishandeld
Op de plek waar hij vlakbij zijn huis aan de Spijkerstraat werd mishandeld, lagen bloemen en er werden lichtjes aangestoken. Afbeelding: ANP / Sem van der Wal

Saamhorigheid

Ook burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem was aanwezig bij de herdenking. „Arnhem is diep geraakt door het afschuwelijke misdrijf. De saamhorigheid vanavond waarbij Arnhemmers elkaar opzochten om het grote verdriet samen een plek te geven, was indrukwekkend. Ik weet dat ook de nabestaanden dit hartverwarmend vinden”, zei Marcouch na afloop.

De organisatoren van de herdenking hadden mensen gevraagd om 1,5 meter afstand te houden. De meeste mensen hielden zich hieraan. Volgens de organisatie waren er zo’n vijfhonderd belangstellenden.

Herdenking met lichtjes voor doodgeslagen Arnhemmer
Volgens de organisatie waren er zo’n vijfhonderd belangstellenden. Afbeelding: ANP / Sem van der Wal

Minderjarige jongeren

Voor de mishandeling zijn meerdere, voornamelijk minderjarige, jongeren opgepakt. Vier van hen zitten nog in de cel. De politie is nog bezig met een onderzoek naar het geweldsincident. Het is nog niet bekend wat de aanleiding was om de Arnhemmer van zijn fiets te slaan.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twee minuten stilte bij herdenking doodgeslagen man in Arnhem
Sluiten