Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 4 nov 2020 / 12:14 uur

Rotterdamse burgemeester wil extra overheidssteun bij regionale lockdown

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb pleit voor extra financiële steun vanuit het Rijk bij een mogelijke regionale lockdown. Die steun is bedoeld voor de middelstand die eventueel hun deuren moeten sluiten.

Dat zei hij woensdagochtend tegen RTV Rijnmond. Rotterdam behoort momenteel tot een regio waar een mogelijke lockdown op de loer ligt. Dat betekent onder andere dat een avondklok wordt ingelast en middelbare scholen moeten sluiten.

Hamer van het kabinet

„Ik hoop dat er tussen nu en komend weekend ook in Rotterdam een significante daling van de cijfers is”, sprak Aboutaleb tegen RTV Rijnmond. „Zo niet, dan zullen we waarschijnlijk de hamer van het kabinet krijgen en wordt de middenstand in Rotterdam en omgeving bijzonder gedupeerd. Dan moet er ook een extra ondersteuningspakket voor ondernemers in de regio komen”, zegt de burgemeester.

Volgens Aboutaleb moet deze financiering vanuit het Rijk komen. De burgemeester zou al een claim hebben neergelegd. In de veiligheidsregio’s Rotterdam-Rijnmond, Twente en Zuid-Holland Zuid zijn de besmettingscijfers hoog. De komende dagen moet blijken of een daling in de cijfers extra strenge maatregelen, zoals sluiting van alle winkels behalve supermarkten, kan voorkomen.

Lees ook: Dit is de reden waarom India minder coronasterfte heeft

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Rotterdamse burgemeester wil extra overheidssteun bij regionale lockdown
Sluiten