Metro
Metro Binnenland 22 nov 2020 / 21:50 uur

Politie houdt dertien verdachten aan na woningoverval in Rotterdam

De politie heeft gisteren dertien mensen aangehouden na een woningoverval in Rotterdam. Twee van de verdachten zijn de overvallers. De overige elf mensen zitten vast omdat in de woning meerdere wapens werden gevonden.

Even na 18.00 uur werd de politie gewaarschuwd vanwege de woningoverval. De bewoonster van het huis werd bedreigd met een vuurwapen. In de woning waren op dat moment elf mensen aanwezig. Wat de twee overvallers precies te zoeken hadden in het huis is nog onduidelijk. Dat meldt de politie.

Tumult bij woningoverval

In het tumult dat in de woning ontstond, raakten twee mensen gewond. Een overvaller werd door een agent neergeschoten. Volgens de politie is het nog onduidelijk of de tweede gewonde ook de tweede overvaller was. Wie precies welke rol had moet nog onderzocht worden. Beide gewonden zijn buiten levensgevaar.

Ook is nog onbekend of de tweede gewonde de verwondingen opliep door toedoen van de politie. De elf andere aanwezigen in de woning werden ook allemaal aangehouden vanwege de aanwezigheid van de wapens.

Rijksrecherche

De Rijksrecherche zal onderzoek doen naar het gebruik van een vuurwapen door de agent. Ook moeten alle gebeurtenissen van die avond nog op een rij gezet worden en moeten alle verdachten ondervraagd worden. Ook wordt de woning doorzocht.

Lees ook: Spaanse premier: ‘In januari beginnen met vaccineren’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie houdt dertien verdachten aan na woningoverval in Rotterdam
Sluiten