Metro
Metro Binnenland 1 nov 2020 / 14:39 uur

Opnieuw daling coronabesmettingen: 8740 positieve tests

Net zoals gisteren zet ook vandaag de afvlakking van het aantal op het coronavirus positief geteste mensen door. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt vandaag 8740 positieve tests. Gisteren waren dat er nog 9819.

Zeker ten opzichte van vrijdag is dit een flinke daling: toen meldde het RIVM 11.127 besmettingen.

Waar het eerst leek dat het aantal besmettingen maar tot boven de 10.000 bleef stijgen, zit er nu al enkele dagen een merkbare dalende lijn in het aantal mensen dat positief getest wordt. Dat is maar goed ook, want het kabinet zat nog steeds met een eventuele volledige lockdown in het achterhoofd. Mits het aantal besmettingen niet afnam, dan.

Met de laatste cijfers wordt Rutte waarschijnlijk gesterkt in zijn mening dat er nog geen nieuwe maatregelen nodig zijn. Dat zei hij vrijdag. Volgens hem moesten de komende dagen (ongeveer nu dus) uitwijzen of de huidige maatregelen effect hebben.

45 patiënten opgenomen

Het totaal aantal opgenomen coronapatiënten is gestegen met 45 ten opzichte van gisteren. In totaal zijn er nu 2493 patiënten met Covid-19 opgenomen in ziekenhuizen, zo blijkt zondag uit nieuwe cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiëntenspreiding (LCPS).

Op de intensive care liggen nu 583 coronapatiënten, 1 minder dan gisteren. Het aantal gemelde sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 39. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend waren 51 sterfgevallen gemeld.

Lees ook: Burgemeesters: landelijk messenverbod voor jongeren is nodig

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Opnieuw daling coronabesmettingen: 8740 positieve tests
Sluiten