Metro
Metro Binnenland 6 nov 2020 / 11:37 uur

Ook sinterklaasintocht in Zaanstad gaat niet door

Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn veel traditionele sinterklaasintochten afgelast. In Groningen, Heerenveen en Zwolle tot Hengelo, Deventer en Maastricht was dat al zo, nu gaat de intocht in Zaanstad ook niet door. Dat schrijft burgemeester Jan Hamming in een brief aan de Zaanse sinterklaascomités.

„Nog steeds lopen de besmettingen op en komen steeds meer mensen in het ziekenhuis terecht. De inschatting is dan ook dat de maatregelen die nu gelden worden verlengd en zelfs aangescherpt. Ondanks dat dit nog niet definitief is vind ik het als burgemeester niet verantwoord om de sinterklaasintochten dit jaar door te laten gaan. Op dit moment staat onze gezondheid en die van onze gemeenschap bovenaan, hoe vervelend dat ook is”, zo schrijft de burgemeester.

In kleine kring vieren

Eerder werd al bekend dat in bijna heel Limburg intochten niet zijn toegestaan. Sommige gemeenten organiseren een alternatieve intocht, bijvoorbeeld zonder publiek.

Door de nieuwe maatregelen, die inmiddels een paar weken gelden, wordt ook de viering van Sinterklaas anders. De maatregelen gelden tot ongeveer half december, dus het feest vieren met de hele familie zit er waarschijnlijk niet in. Er mogen per dag maar een paar mensen op bezoek komen, op dit moment twee per dag.

Lees ook: Joe Biden neemt leiding in cruciale staat Georgia (16 kiesmannen)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ook sinterklaasintocht in Zaanstad gaat niet door
Sluiten