Metro
Metro Binnenland 2 nov 2020 / 07:23 uur

Nu al warmste 2 november ooit gemeten (maar het is allesbehalve lenteachtig)

Toch leuk om wakker te worden met een nieuw record. De maandag is namelijk nog maar amper begonnen of er is al een weerrecord verbroken. Ook op social media valt het warme weer op.

2 november

Afgelopen nacht steeg de temperatuur in De Bilt om 01.10 uur naar 17,5 graden. Daarmee is het officieel de warmste 2 november ooit gemeten, meldt Weeronline. Lenteachtig is het daarbij zeker niet, want bewolking overheerst en vooral in de middag valt er regen.

Elfde warmterecord

Het vorige record uit 2014 stond op 17,4 graden. Het warmterecord van maandag is alweer het elfde datum-warmterecord van het jaar. Op 21 oktober werd voor het laatst een datum-warmterecord gebroken. De temperatuur is inmiddels opgelopen naar 18,2 en zal nog verder stijgen in de loop van de maandag, daarmee het warmterecord verder aanscherpend.

Met die 18,2 graden was het bovendien ook officieel de warmste novembernacht ooit gemeten. Het vorige record voor de nachtelijke uren stond op 17,3 graden en werd op 9 november 2015 precies om middernacht gemeten.

Uitzonderlijk zacht

Ook in de rest van het land is het uitzonderlijk zacht voor november. Er zullen dan ook naar verwachting op meer plekken datum-warmterecords gaan sneuvelen. In het zuidoosten kan het met meer dan 20 graden zelfs een warme dag worden. Als het in De Bilt warmer wordt dan 19 graden kan het zelfs officieel de warmste novemberdag ooit worden.

De dag zelf verloopt zacht, maar ook bewolkt en erg winderig. Daarnaast kan het af en toe gaan regenen. Na vandaag is het meteen ook weer gedaan met de warmte. De middagtemperatuur daalt vanaf dinsdag weer naar de normale waarden van 10 tot 12 graden. Ook de nachten worden frisser en later in de week is er kans op nachtvorst en mist.

Lees ook: We hoeven geen strenge winter te verwachten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nu al warmste 2 november ooit gemeten (maar het is allesbehalve lenteachtig)
Sluiten