Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 13 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Jarenlang seksueel misbruik Zeeuwse zusjes, ook door vreemden

Een psychiater en een psycholoog adviseren de rechtbank de 47-jarige Pascal P. uit het Zeeuwse Aardenburg tbs met dwangverpleging op te leggen. P. wordt verdacht van jarenlang seksueel misbruik van de twee minderjarige dochters van zijn vriendin, Tanja D. uit Terneuzen.

Ook zou hij de meisjes door andere mannen honderden keren hebben laten misbruiken, op parkeerplaatsen in Zeeland en in parenclubs in België. Een vriendinnetje van een van de meisjes is volgens het Openbaar Ministerie eveneens slachtoffer geworden van P.

Hulp bij seksueel misbruik

Tanja D. (44) wordt ervan verdacht dat zij P. behulpzaam is geweest en zou zowel het misbruik door P. als de seksuele exploitatie van haar kinderen hebben gefaciliteerd. Het tweetal stond vandaag terecht voor de rechtbank in Middelburg. De zaak tegen D. is opgeschort naar 18 november, omdat de vrouw tijdens de zitting onwel werd.

Volgens de deskundigen is het gevaar groot dat P. zonder tbs-behandeling opnieuw in de fout gaat. Zij hebben diverse stoornissen bij de man vastgesteld, waaronder pedofilie en hyperseksualiteit. In 2004 kreeg P. een tweejarige tbs-behandeling met voorwaarden opgelegd, wegens twee zedenmisdrijven.

Seksueel misbruik begon bij 8-jarige

Het misbruik van de de oudste dochter van D. begon in 2008. Het meisje was toen acht jaar oud. Volgens haar verklaring moest zij jarenlang vrijwel dagelijks met de man naar bed. Ook in het geval van de andere slachtoffers begon het misbruik op zeer jonge leeftijd.

De oudste dochter van D. heeft verder verklaard dat zij vanaf haar zestiende door P. werd meegenomen naar parkeerplaatsen. Daar werd zij onder regie van P. misbruikt door talloze mannen. Justitie heeft er geen bewijs voor gevonden dat P. zich liet betalen door die mannen. Het slachtoffer zou zijn gedrogeerd met slaappillen, ghb en alcohol. Zij schat dat zij dergelijke sessies zo’n driehonderd keer heeft moeten ondergaan. De bezoeken aan parenclubs zouden circa vijftig keer hebben plaatsgevonden.

‘Mama slachtoffer van een psychopaat’

De oudste dochter schetste in een door haar advocaat voorgedragen verklaring uitvoerig hoe diep het misbruik in haar leven heeft ingegrepen. Voor haar moeder nam zij het niettemin op. De vrouw heeft haar weliswaar niet beschermd, maar dat kwam vooral door de grote invloed die de vaak intimiderende P. op haar had. „Mama heeft ons nooit iets aangedaan. Ze is het slachtoffer geworden van een soort psychopaat, een narcist.”

Tanja D. is volgens haar dochter ernstig ziek en zou niet lang meer te leven hebben. „Ik smeek de rechtbank om mijn moeder naar huis te laten gaan, zodat ik samen met haar nog tijd kan doorbrengen. Zonder haar heeft mijn leven geen zin meer.”

Maandag maakt het Openbaar Ministerie de strafeis tegen Pascal P. bekend. De man heeft ter zitting vrijwel niets willen verklaren.

Lees ook: Emily Ratajkowski onthult seksueel misbruik fotograaf in moedige essay

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Jarenlang seksueel misbruik Zeeuwse zusjes, ook door vreemden
Sluiten