Metro
Metro Binnenland 5 nov 2020 / 09:27 uur

Farmers Defence Force wil op actiedag naar de koning: ‘Dé ultieme Eindbaas’

Farmers Defence Force (FDF) wil op dinsdag 17 november actievoeren en persoonlijk een noodkreet bij de koning afleveren. Volgens de boerenactiegroep is koning Willem-Alexander hun „laatste en enige hoop”.

De boerenactiegroep hoopt dat de koning hen kan helpen om te beschermen tegen het beleid van het kabinet.

Stikstofplannen

FDF wil actievoeren tegen de opkoopregeling en andere stikstofplannen van het kabinet die in de Omgevingswet zijn opgenomen. Landbouwminister Carola Schouten (ChristenUnie) wil dat haar nieuwe stikstofplannen voor de kerstvakantie door de Tweede Kamer zijn behandeld, tot ongenoegen van Farmers Defence Force.

En dus gaan ze naar Paleis Huis ten Bosch in Den Haag, in de hoop dat hij iets kan betekenen. „Wij leveren onze noodkreet persoonlijk af bij de Koning van Nederland”, schrijft FDF op zijn site. Hoe en wat de boerenactieclub precies die dag wil doen, hebben ze niet bekendgemaakt. Mogelijk brengen ze vandaag nog meer informatie naar buiten.

‘Dé ultieme Eindbaas’

„Wie kan ons nog behoeden voor de Omgevingswet, die er voor de kerst doorheen gejast moet worden als het aan Rutte III ligt?”, schrijft de boerenactieclub. „Het Nederlandse Staatshoofd. Dé ultieme Eindbaas. Zijn handtekening onder de Omgevingswet bezegelt uiteindelijk het lot van álle Nederlandse boeren.”

Ze besluiten: „Nu Rutte III ervoor heeft gekozen de Nederlandse boeren te degraderen tot ‘ongewenste elementen in het landschap’ is de koning onze laatste en enige hoop.”

Maar of het iets gaat opleveren… De koning heeft geen politieke macht, dus hij kan hen formeel niet helpen.

Lees ook: Docent van het Emmauscollege is ondergedoken vanwege cartoon in de klas

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Farmers Defence Force wil op actiedag naar de koning: ‘Dé ultieme Eindbaas’
Sluiten