Metro
Metro Binnenland 8 nov 2020 / 10:58 uur

Druk weekend voor politie: illegale feesten en dronken automobilist met vuurwapen

De politie heeft het weer eens flink druk gehad dit weekend. Het lijkt wel alsof er geen eind komt aan de illegale feesten in ons land, want ook deze zaterdag heeft de politie zo’n feest beëindigd. Daarnaast werd een dronken automobilist aangetroffen met een vuurwapen in de auto en hield de politie twee mannen aan met bijna duizend kilo illegaal vuurwerk.

Het illegale feest vond plaats in een werkplaats in Mill (Noord-Brabant). 34 mensen kregen een boete omdat ze zich niet hielden aan de coronaregels. Ook de organisator van het feest kreeg een boete. De werkplaats staat aan de Lijsterstraat.

Door regionale media worden nog meer illegale feesten en bijeenkomsten gemeld. Op de markt in Druten is bijvoorbeeld een einde gemaakt aan een samenkomst van veel jongeren. Daarbij zijn volgens Omroep Gelderland meerdere coronabekeuringen uitgeschreven. In Zundert is een café gesloten waar een kleine 30 mensen zich niet aan de coronaregels hielden, staat op de site van BN De Stem.

Ook in Amsterdam Noord was het raak: daar kregen tien van de ongeveer dertig aanwezigen van een illegaal feest in een volkstuinencomplex een boete. Dat meldt AT5. RTV Rijnmond meldt dat negen jongeren een bekeuring kregen omdat ze zich in park in Dordrecht niet aan de coronaregels hielden. En in Rotterdam maakte de politie een eind aan een bruiloft met 35 gasten, waar geen mondkapjes werden gedragen en geen afstand werd gehouden.

Dronken automobilist

Als die illegale feesten nog niet shockerend genoeg zijn, kwam de politie ook een automobilist tegen die voor de negende keer zonder rijbewijs bleek te rijden. In de nacht van zaterdag op zondag in het Brabantse Terheijden zag de politie een slingerende personenauto. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol.

In de auto lag ook een vuurwapen. Alle inzittenden zijn aangehouden, meldt de politie op Twitter.

Illegaal vuurwerk

Ten slotte zijn twee mannen gisteren bij De Lutte (Overijssel) aangehouden met in hun auto 968 kilo illegaal vuurwerk. De twee kwamen uit Duitsland en werden bij de grens gecontroleerd.

Het duo (een man van 22 uit Loosdrecht, en een 19-jarige man uit Velserbroek) zit nog vast. Ze zijn aangehouden door het Grensoverschrijdend Politieteam (GPT). Dat bestaat uit mensen van de politie Oost-Nederland, de Koninklijke Marechaussee en hun collega’s uit Duitsland. Rondom de grens werken zij in duo’s, die bestaande uit Nederlandse en Duitse teamleden.

Lees ook: Nigel Farage is 10.000 pond armer door verlies Trump

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Druk weekend voor politie: illegale feesten en dronken automobilist met vuurwapen
Sluiten