Metro
Metro Binnenland 7 nov 2020 / 13:48 uur

Administratief medewerker ontslagen na ontvreemden doos mondkapjes

In Limburg is een administratief medewerker zonder pardon op straat gezet voor het ontvreemden van een doos mondkapjes uit een magazijn. De man zelf meent echter dat hij daar toestemming voor had, zo meldt RTL Nieuws. De ‘diefstal’ vond plaats eerder dit jaar op 8 mei. De man nam een pak chirurgische mondkapjes mee die eigenlijk bedoeld was voor de verkoop.

Toen de manager erachter kwam dat er mondkapjes verdwenen waren, appte hij de werknemers via de groepsapp om erachter te komen wie het gedaan had. De man liet daarop weten dat hij, na toestemming van een collega, mondkapjes had meegenomen.

Toestemming

Aangezien de mondkapjes, ondanks de oproep van de manager, niet werden teruggebracht, werden de camerabeelden bekeken. Op de beelden was te zien hoe de administratief medewerker meer dan alleen mondkapjes ontvreemde. Zo stal de man ook een campingstoeltje. Als gevolg daarvan werd de werknemer op staande voet ontslagen.

De man liet het er echter niet bij zitten. Voor de rechter liet hij weten de mondkapjes meegenomen te hebben met toestemming van een collega. Dat die collega daar nooit toestemming voor had mogen geven, was niet zijn probleem. Verder vond de man het gevaarlijk dat hij zijn werk zonder mondkapje uit moest voeren. Zijn 80-jarige moeder valt namelijk onder de risicogroep.

De rechter

Uiteindelijk haalden de argumenten van de man niets uit. De kantonrechter veegde ze met gemak van tafel. Zo had de werknemer prima kunnen weten dat zijn collega niet bevoegd was om toestemming te geven en zouden de mondkapjes niet nodig zijn voor zijn werkzaamheden als administratief medewerker. Het ontslag van de man blijft dan ook staan. Daarnaast zal de medewerker geen ontslagvergoeding krijgen.

Lees ook: Wendy van Dijk terug met verborgen camera, maar oh, wat werd ze er zelf ooit in geluisd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Administratief medewerker ontslagen na ontvreemden doos mondkapjes
Sluiten