Metro
Metro Binnenland 15 nov 2020 / 15:03 uur

Aantal positieve coronatesten fors lager dan zaterdag

Het RIVM heeft vandaag fors minder positieve coronatesten geregistreerd dan gisteren. Het instituut kreeg 5457 meldingen van nieuwe besmettingen binnen van de GGD’en in het land. Dat waren er 478 minder dan gisteren, toen het er 5935 waren.

Het getal van gisteren is iets bijgesteld: in eerste instantie meldde het RIVM toen 5941 nieuwe gevallen, maar dat zijn er dus iets minder. Dit aantal was ook al lager dan vrijdag. Het RIVM meldde vrijdag 6108 positieve testen, donderdag 5651, woensdag 5417 en dinsdag 4681.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg afgelopen etmaal met 45. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Deze informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. Gisteren registreerde het RIVM 86 overlijdens.

 Afname coronapatiënten in ziekenhuizen

Ook het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is met 30 afgenomen, van 2125 tot 2095. Dat meldt het Landelijke Coördinatieteam Patiënten Spreiding (LCPS). Op de intensive cares liggen nog 586 mensen met corona. Dat zijn er 9 minder dan gisteren. Het LCPS meldt nu zes dagen op rij een afname van het aantal coronapatiënten. Gisteren kwamen nog 56 ziekenhuisbedden vrij. Vanuit regio’s waar de druk hoog is zijn het laatste etmaal 13 patiënten verplaatst naar ziekenhuizen in andere regio’s die meer capaciteit over hebben. Drie van hen liggen op de ic.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aantal positieve coronatesten fors lager dan zaterdag
Sluiten