Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 2 nov 2020

Aantal coronabesmettingen is weer wat verder gedaald

Het aantal gemelde coronabesmettingen is de afgelopen 24 uur weer wat verder gedaald, blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Tussen gisterochtend en vanmorgen kwamen er bij het instituut 8306 meldingen binnen van positieve tests. Op zondag waren dat er 8736, zo blijkt uit bijgestelde cijfers. De meldingen nemen de laatste dagen af. Op zaterdag ging het om 9819 meldingen en vrijdag werden er nog 11.127 nieuwe gevallen gemeld.

67.000 coronabesmettingen in zeven dagen

In de afgelopen zeven dagen zijn er bijna 67.000 positieve tests geregistreerd. Sinds het begin van de uitbraak in februari zijn ruim 368.000 Nederlanders positief getest. Het werkelijke aantal mensen dat het virus heeft opgelopen ligt vrijwel zeker hoger, omdat in de beginfase van de uitbraak lang niet iedereen werd getest.

Het aantal door COVID-19 veroorzaakte sterfgevallen nam het afgelopen etmaal met 29 toe. Dat betekent niet dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zondag werd bekend dat 39 mensen recentelijk waren overleden aan het coronavirus.

Rotterdam-Rijnmond liet een toename zien afgelopen etmaal van 1024 nieuwe positieve tests. Midden- en West-Brabant telde 972 nieuwe gevallen, gevolgd door de provincie Utrecht met 633 positieve tests. Haaglanden volgde met 561 nieuwe gevallen.

ziekenhuizen coronamaatregelen mondkapje
Ziekenhuis HMC Westeinde in Den Haag. Foto: ANP

Iets drukker in de ziekenhuizen

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is gestegen tot boven de 2500. Ziekenhuizen behandelen momenteel 2545 mensen vanwege een coronabesmetting. Dat is 52 meer dan gisteren, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

De verpleegafdelingen hebben in de afgelopen 24 uur 239 coronapatiënten opgenomen. Daar staat tegenover dat 191 mensen de verpleegafdelingen hebben verlaten. Hoeveel van hen naar huis of naar een revalidatiecentrum mochten, en hoeveel van hen naar een ic zijn overgebracht of zijn overleden, is niet bekend. Het totaal aantal coronapatiënten op de verpleegafdelingen steeg met 48 naar 1958. Dat is het hoogste aantal sinds begin april.

Aantal mensen op IC’s bijna gelijk

De intensivecareafdelingen hebben afgelopen etmaal 47 coronapatiënten opgenomen. Daarnaast hebben 43 mensen de ic verlaten, waardoor het totaal aantal coronapatiënten daar steeg met 4 naar 587. Ook daar is niet bekend hoeveel van de 43 zijn overleden en hoeveel terug naar een verpleegafdeling mochten.

In de afgelopen 24 uur zijn 37 mensen verplaatst naar ziekenhuizen in andere delen van het land. Daarnaast is een onbekend aantal patiënten verplaatst naar andere ziekenhuizen binnen de eigen regio, bijvoorbeeld van Rotterdam naar Goes of van Amsterdam naar Alkmaar.

Lees ook: Échte coronabanen #2: ‘Je roert door m’n hersenpan!’, hoort swapper Monique vaak

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Aantal coronabesmettingen is weer wat verder gedaald
Sluiten