Metro
Metro Binnenland 7 okt 2020 / 15:25 uur

Wéér een nieuw corona-dagrecord in het aantal nieuwe besmettingen

Het is helaas nog niet ‘dag corona!’ Integendeel. Er is juist weer een nieuw dagrecord. Tussen dinsdagochtend en vanochtend zijn 4996 nieuwe coronagevallen gemeld.

Tussen maandagochtend en dinsdagochtend had het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu 4547 meldingen van positieve tests gekregen en het etmaal ervoor 4575.

Voor de vierde dag op rij komt het aantal nieuwe gevallen boven de 4000 uit. In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 29.000 nieuwe besmettingen gemeld. Hiermee zijn we koploper in West-Europa.

Vertraging

Het aantal sterfgevallen steeg met 36. Daaronder waren vijf overleden patiënten in de regio’s Brabant-Zuidoost, Kennemerland en Utrecht. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend waren negen sterfgevallen gemeld.

Amsterdam registreerde 461 positieve tests. In Rotterdam kwamen 326 besmettingen aan het licht en in Den Haag kregen 251 mensen te horen dat ze het coronavirus hebben opgelopen. In de stad Utrecht zijn nog eens 185 mensen positief getest. Ook de regio’s Hollands Midden, Kennemerland, Midden- en West-Brabant en Twente telden meer dan 200 positieve tests.

Meer dan 150.000 coronagevallen

Sinds het begin van de uitbraak in februari is het virus nu vastgesteld bij 149.988 mensen in Nederland. Donderdag komt Nederland boven de 150.000 besmettingen uit. Het aantal bevestigde sterfgevallen steeg tot boven de 6500.

Op 23 september werd de 100.000e besmetting geregistreerd. Met het huidige tempo gaat Nederland half oktober door de grens van 200.000 positieve tests.

Stijging

„Het aantal positief geteste personen blijft verder stijgen. Dat geldt ook voor het aantal ziekenhuis- en IC-opnames”, meldde Aura Timen, Hoofd Centrum Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding, gisteren. „Als iedereen zich goed aan de maatregelen houdt, dan zullen we de effecten mogelijk vanaf volgende week terugzien in de cijfers.”

‘Lekker lachend’

Op social media wordt wisselend gereageerd. „Wat is dit voor goed nieuws bericht? Lekker lachend met een vrolijk deuntje en ondertussen dit soort nieuws”, schrijft Jacob Janssen, refererend aan het nieuws dat de helft van de bewoners van een verpleeghuis in het Drentse Norg is overleden aan corona. 

Een ander ziet Timen meer als weervrouw, „met haar vrolijke glimlach en vriendelijke mimiek” (maar niet als boodschapper van het RIVM) en Paul Smit heeft tenslotte nog een praktische tip. „Graag even ondertitelen, word je bereik groter mee.”

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wéér een nieuw corona-dagrecord in het aantal nieuwe besmettingen
Sluiten