Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 24 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Vernielingen en scheldpartijen door corona-ontkenners bij teststraat Breda

De teststraat in Breda is het doelwit geworden van vernielingen en intimidaties. Burgemeester Paul Depla meldt dat er bij de teststraat van de GGD borden zijn vernield, ook is de teststraat beklad. Mensen bij de teststraat zijn uitgescholden door corona-ontkenners. Volgens hen is corona slechts een sprookje.

De GGD meldt dat een aantal mensen vandaag voor overlast zorgen, ze hebben de politie ingeschakeld. De GGD maakt excuses voor de overlast en vertraging.

‘Triest’

„Te triest voor woorden”, laat Depla vandaag weten. „Toon respect voor onze mensen in de zorg en bij de GGD.” De burgemeester spreekt van „agressie tegen mensen die zich inzetten voor onze gezondheid”.

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid veroordeelt op Twitter het geweld. „Agressie, intimidatie, vernielingen. Zó schandalig, zó in- en intriest. Niemand mag z’n frustraties botvieren op onze mensen in de frontlinie van de coronacrisis. Al maanden mogen we op hen rekenen, ze doen hun mooie werk voor ons. Respect en dankbaarheid, dat verdienen ze.”

Ook VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff, die zelf in de Brabantse stad woont, reageert verontwaardigd. „Koekwauzen”, twittert hij. „Het virus is de vijand, niet de mensen in de zorg. Die staan nondeju elke dag buiten om te zorgen dat jij weet of je besmet bent.”

Lees ook: ‘Grote twijfels over betrouwbaarheid infraroodthermometers’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.