Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 12 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

‘Verkoop van drank in winkels ‘s avonds mogelijk verboden’

Nog even drank kopen in supermarkt of avondwinkel? Dat zit er met de nieuwe coronamaatregelen hoogstwaarschijnlijk niet meer in.

Het kabinet neemt morgen extra coronamaatregelen. Naast de horeca, waar op zijn minst de openingstijden verder worden beperkt, moet ook de detailhandel rekening houden met meer restricties. Zo wordt de verkoop van alcohol in de avonduren mogelijk aan banden gelegd, melden ingewijden.

Stop verkoop drank moet ‘elders op een drinken zetten’ tegengaan

De maatregel zou moeten voorkomen dat mensen het elders samen op een drinken zetten, als kroegen verplicht eerder dicht moeten. Gedacht wordt aan een verbod op de verkoop van alcoholische dranken na 20.00 uur ‘s avonds, maar dat hangt ook af van wat er precies met de horeca gebeurt. In sommige regio’s is de drankverkoop in de avond al aan banden gelegd.

De maatregelen moeten ertoe leiden dat mensen zich minder verplaatsen en elkaar minder treffen. Zo worden ook mogelijk contactsporten van amateurs in teamverband boven de 18 jaar tijdelijk niet meer toegestaan. Ook bestaat de kans dat het reizen met het openbaar vervoer verder wordt ontmoedigd. Mensen zouden alleen noodzakelijke reizen mogen maken.

Verkoop van drank in Arnhem en Utrecht

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem verbood de verkoop van alcohol in avondwinkels sinds afgelopen vrijdag. Het verbod gaat geldt voor de hele veiligheidsregio Gelderland-Midden, waarvan Marcouch voorzitter is.

De avondwinkels hoefden niet te sluiten, maar mogen vanaf 22.00 uur ‘s avonds geen licht-alcoholische dranken, bier en wijn meer verkopen. Marcouch koos voor die maatregel, omdat er bij nachtwinkels in zijn stad lange rijen ontstonden na de verplichte sluiting van de horeca om 22.00 uur ‘s avonds.

Utrecht maakte vorige week maandag bekend dat supermarkten en nachtwinkels in die stad op donderdag, vrijdag en zaterdag om 22.00 uur sluiten om drankverkoop tegen te gaan.

Lees ook: Coronamaatregelen Europa: nachtklok in België, delen Engeland op slot

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Verkoop van drank in winkels ‘s avonds mogelijk verboden’
Sluiten