Metro
Metro Binnenland 16 okt 2020 / 17:58 uur

Roosendaals feestcafé moet half jaar lang 2 uur eerder sluiten: ‘Hele forse straf’

De gemeente Roosendaal neemt maatregelen tegen feestcafé Bij Moeders in het centrum van de stad. In het café werd woensdagavond, vlak voor de horeca vier weken dicht moet, gefeest waarbij geen afstand werd gehouden.

Op beelden die rondgingen, was bovendien te zien dat er meer dan dertig mensen in de kroeg aanwezig waren, aldus de gemeente vandaag.

Straf feestcafë

Zodra de horeca weer open mag, moet het café daarom zes maanden lang twee uur eerder de deuren sluiten, om 02.00 uur in plaats van om 04.00 uur. Bij Moeders kreeg al twee keer eerder dit jaar een waarschuwing, vertelt een woordvoerder van de gemeente. In juli hielden niet alle gasten in het café zich aan de regel om te blijven zitten, in oktober was het café nog geopend na de verplichte sluitingstijd.

Actie

„Op een gegeven moment houdt het dan op met de waarschuwingen en gaan we actie ondernemen”, verklaart de woordvoerder. „Dit is zo respectloos naar iedereen die lijdt onder corona. Bovendien zorgt het voor ongelijke concurrentie, omdat andere cafés zich wel aan de maatregelen houden.”

Eigenaar Jean-Pierre Kolthoff van Bij Moeders vindt dat de gemeente hem een „hele forse straf” oplegt. „Ik was zelf niet in de zaak toen het gebeurde. Om 21.45 uur werd ik opgeroepen, omdat het veel te druk werd. Ineens was er een soort tsunami van mensen naar het café gekomen. Ik ben er direct heen gegaan, heb de lichten aangezet en de muziek uitgedaan. Om 22.00 uur was de zaak leeg. Het heeft al met al nog geen half uur geduurd.” Kolthoff betreurt de gang van zaken evengoed. „Het valt niet goed te praten. Als er iemand op de wereld is die dit zou willen terugdraaien, dan ben ik het wel.”

Lees ook: Haags hufterfeest voor lockdown was een ‘momentopname’

Luden

Ook in café-restaurant Luden, nu ook wel ‘Covid-19-feesttent’ genoemd, hielden mensen zich woensdagavond niet aan de coronaregels. Op het terras werd uitbundig feest gevierd. Politici spraken schande van de situatie.

De eigenaar van het Haagse café-restaurant Luden, John Prins, krijgt een boete. De hoogte is nog niet bekend, daarover beslist het Openbaar Ministerie, zegt de woordvoerder van burgemeester Jan van Zanen.

Als de café-eigenaar de coronamaatregelen nog een keer overtreedt, kan dat leiden tot dwangsommen van 10.000 euro, met een maximum van 50.000 per overtreding. Ook kan worden besloten het café tijdelijk te sluiten. Van Zanen noemde de situatie op het Plein „volstrekt onverantwoord”.

De eigenaar heeft donderdag bij verschillende media zijn spijt betuigd. Hij zei dat hij te laat in de gaten had dat de situatie uit de hand aan het lopen was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Roosendaals feestcafé moet half jaar lang 2 uur eerder sluiten: ‘Hele forse straf’
Sluiten