Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 20 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Rapper Boef krijgt ook in hoger beroep een rijverbod opgelegd

Rapper Boef, echte naam Sofiane Boussaadia, moet voorlopig weer een chauffeur inhuren. De rapper kreeg vandaag in hoger beroep een rijverbod opgelegd van 18 maanden voor twee forse snelheidsovertredingen in 2016.

Daarnaast krijgt de rapper een voorwaardelijke celstraf van twee weken en moet hij een bedrag van 6500 euro overmaken aan de Vereniging Verkeersslachtoffers, oordeelde het gerechtshof in Den Bosch vandaag. De straf is dezelfde als de rechtbank vorig jaar januari uitsprak.

300 kilometer per uur

Te snel rijden is al niet slim, maar het voorval filmen en posten op sociale media is al helemaal niet verstandig. Zeker niet als je zoveel volgers hebt als Boef (1,5 miljoen).

Toch filmde de 27-jarige rapper zijn dollemansrit: hij vloog met 300 kilometer per uur over de snelweg. Ook binnen de bebouwde kom van Tilburg hield hij zich niet in, daar tikte hij de 165 kilometer per uur aan. Het hof neemt het Boef kwalijk dat hij de openbare weg als „racebaan” heeft gebruikt en dat hij zo meerdere levens op het spel zette. Bovendien heeft hij een voorbeeldfunctie voor zijn volgers.

Op zijn Instagram leek Boef begin oktober al voor te vrezen dat de rechtbank hem weer een rijverbod op zou leggen. Bij een foto waarop hij in een auto zit schrijft hij: „Nu dat ik m’n rijbewijs nog heb…”.

Van bestuurder gewisseld

Twee weken geleden verklaarde Boef dat niet hij, maar iemand anders binnen de bebouwde kom zo hard reed. Hij en de vermeende ‘andere bestuurder’ zouden zijn gewisseld van plek op de vluchtstrook. Het hof gaat hier niet in mee, omdat er op de aangegeven plek geen vluchtstrook aanwezig is.

De rapper stelde tijdens de inhoudelijke behandeling ook dat hij graag zijn rijbewijs terug wilde, omdat verschillende mensen afhankelijk van hem zijn. Volgens het hof zijn er, gezien zijn financiële situatie, echter genoeg alternatieven zoals het inhuren van een chauffeur.

Voorbeeldfunctie

Boef lijkt zijn voorbeeldfunctie sinds kort toch serieus te nemen. Zo deelde hij een andere post op Instagram waarin hij zijn volgers uitdaagt om te stoppen met roken. „Als jullie echt willen stoppen met roken heb ik een leuke weddenschap”, schrijft hij in de post. Wanneer een van zijn volgers zes maanden weet te stoppen met roken, krijgt hij of zij duizend euro van hem. „Maar ook echt stoppen. We gaan samen naar het ziekenhuis en doen er onderzoek naar.” Hij is van bereid vijf volgers die de sigaretten links weten te laten liggen, duizend euro te betalen.

https://www.instagram.com/p/CF1V_9mHaio/

Lees ook: Jordy uit De Bachelorette besmet met coronavirus: ‘Verschrikkelijke pijn’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.