Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 31 okt 2020 / 11:05 uur

Tien agenten gedwongen in quarantaine na besmetting feestganger

Tien agenten zitten in quarantaine nadat de politie vorige week moest ingrijpen bij een illegaal feest op een boot in Alblasserdam (Zuid-Holland). Een van de feestgangers blijkt besmet met corona, waardoor de tien politiemensen nu thuis zitten.

De situatie heeft veel boze reacties opgeroepen.

Tegen wil en dank quarantaine

Locoburgemeester Peter Verheij heeft er geen goed woord voor over. „Volstrekt onaanvaardbaar wat hier heeft plaatsgevonden! Dit had nooit mogen gebeuren. Een zeer wrange nasleep ook nog. Sterkte voor onze agenten van de politie en families die nu tegen wil en dank in quarantaine zitten”, laat hij op Twitter weten naar aanleiding van een bericht in het AD.

Ook de districtschef Zuid-Holland-Zuid is boos. „Agenten stappen naar voren om de samenleving te beschermen en uitvoering te geven aan maatregelen. Het gedrag van de aanwezigen op het schip paste daar op geen enkele wijze in. Schandalig wat daar plaatsvond”, zegt hij in de krant.

Gooien met glazen en stoelen

Twee agenten gingen die vrijdag af op het feest op de boot. De feestvierders weigerden echter het feest te beëindigen en gooiden met glazen en stoelen naar de agenten, die daarbij lichtgewond raakten. Ze moesten versterking oproepen, waarna het feest kon worden beëindigd. De betrokken agenten zitten nu in quarantaine.

Lees ook: Tyfoon Goni nadert Filipijnen, duizenden mensen geëvacueerd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Tien agenten gedwongen in quarantaine na besmetting feestganger
Sluiten