Iris Hermans
Iris Hermans Binnenland 9 okt 2020 / 08:35 uur

Primeur: eerste vrouwelijke SGP-wethouder, ‘je schrijft geschiedenis, Paula Schot’

Schouwen-Duiveland beleeft een primeur. De Zeeuwse gemeente krijgt met de 27-jarige onderwijskundige Paula Schot de eerste vrouwelijke wethouder van de SGP.

Paula Schot wordt waarschijnlijk eind deze maand of begin november geïnstalleerd. Ze volgt Cees van den Bos op die burgemeester van Urk wordt. „Een mooie stap in je leven, waarmee je ook nog eens geschiedenis schrijft. Ik zie uit naar onze samenwerking”, reageert de burgemeester van Schouwen-Duiveland.

SGP

Schot heeft er alle vertrouwen in en ook veel zin om te beginnen, staat op de website van de plaatselijke afdeling van de SGP. „In de vacature voor wethouder op Schouwen-Duiveland zien we een bijzondere samenloop van omstandigheden. Het is de gemeente waar ik opgegroeid ben en waar mijn ouders wonen. Daarnaast heeft mijn man Bas de ruimte en de gelegenheid om een grotere rol te spelen in het gezin. Hierin zien we Gods leiding, wat ons het vertrouwen geeft om deze weg te gaan.” Ze is nu nog steunfractielid in de gemeenteraad van Gouda.

Vrouwenstandpunt

„Als het om het vrouwenstandpunt gaat, zijn er binnen de SGP verschillende stromingen”, zegt ze tegen het Reformatisch Dagblad. „Er is een die zegt: vrouwen horen niet op bestuurlijke functies. Een andere stroming heeft daar geen moeite mee. Ik behoor tot die laatste, dat is duidelijk.”

„Ik denk dat vrouwen prima op bestuurlijke functies kunnen functioneren en dat ook kunnen verantwoorden. Mits je, maar dat geldt voor zowel mannen als vrouwen, je gezin op één zet. Daarna ga je naar je carrière kijken. Bas en ik hebben dat samen overlegd. Hij heeft de ruimte wat minder te werken en daarmee krijg ik de ruimte om wat meer te werken.”

Sinds 2013 mogen vrouwen binnen de orthodox-christelijke partij politieke functies bekleden. Dat gebeurde een jaar later voor het eerst, toen Lilian Janse gemeenteraadslid voor de SGP in Vlissingen werd.

Zalig ontbijtje met Schot

Metro ontbeet in 2018 al ‘zalig’ met Paula Schot,  toen de eerste vrouwelijke SGP-lijsttrekker van Amsterdam. Haar missie was  toen om alle prostitutie het raam uit te krijgen, het gesprek ging verder over haar grote liefde Bas en hun eerste gesprekje ooit over stenen honden („die staan soms in de tuin van grote huizen en ik snap dat nooit…”), scheldkanonnades in cafés en FunkyFish, een soort Tinder voor gelovigen (waar ze overigens zelf nooit op heeft gezeten).

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Primeur: eerste vrouwelijke SGP-wethouder, ‘je schrijft geschiedenis, Paula Schot’
Sluiten