Metro
Metro Binnenland 11 okt 2020 / 17:19 uur

Politie vindt (mogelijke) explosieven op meerdere plekken in het land

Op verschillende plekken in ons land heeft de politie vandaag (mogelijke) explosieven aangetroffen. Zo vonden ze in Almere een explosief in een voortuin, ongeveer tien woningen moesten toen worden ontruimd. In Nijmegen trof een voorbijganger een mogelijk explosief aan onder een viaduct en in Zandvoort werd een auto meegenomen voor nader onderzoek.

Het explosief in Almere werd aangetroffen in een voortuin aan de Fijistraat. Het is inmiddels opgeruimd en de straat is weer open. De politie onderzoekt de zaak verder.

Vuurwerk

In Nijmegen bleek het te gaan om brandbare stoffen in combinatie met vuurwerk onder een viaduct op de Neerbosscheweg. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft de boel ontmanteld. Omdat het weer veilig is, kan het verkeer worden hervat, aldus de Gelderse politie, die nog bezig is te onderzoeken waar het voorwerp vandaan komt.

Ook in Middelburg trof de politie vuurwerk aan: een paar honderd kilo in een garagebox. Het vuurwerk is vermoedelijk illegaal. Er zijn twee verdachten van 17 en 19 jaar oud aangehouden. Ze zitten vast voor verhoor.

In Zandvoort deden explosievenverkenners ook onderzoek, vanwege een verdacht pakketje bij een auto aan de Vondellaan. Hier trof de politie geen explosief aan. De politie heeft de auto meegenomen en de locatie is weer vrijgegeven.

Lees ook: Duitse politie druk met uitgaanspubliek dat coronaregels negeert

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie vindt (mogelijke) explosieven op meerdere plekken in het land
Sluiten