Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 17 okt 2020 / 18:09 uur

Politie vindt drugslab in open lucht bij Venlo

De politie heeft gisteravond in een natuurgebied bij Venlo een drugslab in de open lucht gevonden.

Agenten in een patrouillewagen zagen een auto in de bossen staan, waarna de bestuurder vervolgens snel wegreed. Zo kwamen ze het drugslab op het spoor.

Drugslab ontmanteld

Om wat voor drugs het gaat, wordt nog onderzocht. De politie is zaterdag begonnen met het ontmantelen van het lab. Een gespecialiseerd bedrijf zorgt voor de afvoer van de chemicaliën. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, aldus de politie Limburg.

Toen de surveillancewagen op nader onderzoek uitging vonden de agenten een groot aantal vaten met synthetische drugs, verspreid over meerdere plekken. Op een van die plekken vond in de buitenlucht de productie plaats van de drugs. Op de dumpplekken is de bodem verontreinigd.

Wapens, drugs en munitie in huis

In het Zeeuwse Zierikzee was ook het een en ander aan de hand: agenten hebben daar donderdag in een woonhuis verschillende vuurwapens gevonden. De bewoner van het huis in een 69-jarige man, hij is aangehouden. Dat maakte de politie vandaag bekend.

De politie doorzocht de woning na meldingen over mogelijke wapens in het pand. Daarbij zijn meerdere vuurwapens, verschillende soorten munitie en drugs aangetroffen. De 69-jarige bewoner van het pand is aangehouden en zit vast.

Lees ook: Kim Feenstra bevallen van eerste kindje

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie vindt drugslab in open lucht bij Venlo
Sluiten