Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 25 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Paar honderd mensen demonstreren tegen pedofilie in Utrecht

Een paar honderd mensen hebben zich vanmiddag verzameld op het Jaarbeursplein in Utrecht voor een demonstratie tegen pedofilie. Onder hen zijn veel leden van motorclubs. Veel betogers lopen met borden of spandoeken, waarop bijvoorbeeld ‘Géén pedocratie’ staat.

https://twitter.com/MDeKlerk99/status/1320364898648543235

De organisatie roept herhaaldelijk op voldoende afstand te nemen volgens de coronamaatregelen. De meeste mensen houden zich daar aan. Niet alle betogers dragen echter mondkapjes.

Heroprichting PNVD

Aanleiding voor de demonstratie is de heroprichting van de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (PNVD), ook wel bekend als de pedopartij. Voorafgaand aan de demonstratie maakte Organisatie Save All Kids bekend dat ze een „vreedzaam” protest willen houden omdat ze „tegen de acceptatie en normalisering van pedofilie” zijn.

De PNVD werd deze zomer weer heropgericht, maar Organisatie Save All Kids ziet graag dat de partij weer ophoudt te bestaan. Leden van de ‘pedopartij’ pleiten onder meer voor legalisering van seks met minderjarigen. Ook staat in het partijprogramma dat ze kinderpornografie niet langer strafbaar wil laten zijn.

‘Samen tegen pedofilie’

Toch probeert de organisatie, die juist kinderen zegt te beschermen tegen pedofielen, het protest positief te houden. Agressieve toe- of uitspraken wil ze vermijden. Eerder demonstreerde de groep in Den Haag. Toen kwamen ongeveer honderd mensen opdagen, onder wie eveneens leden van motorclubs.

De actievoerders hebben spandoeken bij zich met teksten als ‘Samen tegen pedofilie. Als pedofilie valt onder seksualiteit, dan valt het begraven van pedo’s onder tuinieren’. Er staat ook een waarschuwing bij: ‘Kom niet aan de kinderen want we komen achter je aan!’.

Op deze foto zijn demonstranten in Utrecht te zien, ze houden een spandoek omhoog met daarop: 'Samen tegen pedofilie. Kom niet aan de kinderen want we komen achter je aan.'
Foto: ANP

Politie en gemeente houden een oogje in het zeil, om ervoor te zorgen dat de betogers de coronaregels blijven volgen. Save All Kids moet een eigen ordedienst hebben die erop toeziet dat mensen afstand houden en passanten bij het centraal station de vrije doorgang geven.

Lees ook: Rutte overlegt op Catshuis over snelle stijging besmettingen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.