Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 3 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Nieuw dagrecord: 3972 nieuwe coronagevallen gemeld

Het aantal coronapatiënten dat in een ziekenhuis ligt, blijft stijgen. Op zaterdag behandelden ziekenhuizen 741 mensen vanwege besmetting met het coronavirus. Dat is het hoogste aantal sinds eind mei, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Ook het aantal nieuwe coronapatiënten is weer toegenomen met een dagrecord van 3972 nieuwe gevallen.

Verpleegafdelingen behandelen momenteel 585 mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er twaalf meer dan op vrijdag. Het aantal coronapatiënten op de intensive care daalde licht, van 160 naar 156.

Overbelasting voorkomen

Afgelopen etmaal zijn zeven coronapatiënten overgebracht van een verpleegafdeling in de Randstad naar een ander deel van het land. Dat moet overbelasting van de ziekenhuizen voorkomen. Anderhalve week geleden werd de spreiding van coronapatiënten hervat. Sindsdien zijn al meer dan honderd mensen verplaatst naar andere ziekenhuizen.

Verder zijn er tussen donderdag en vrijdag 3831 nieuwe meldingen van positieve tests bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu 3831 binnengekomen. Dat getal werd zaterdag bijgesteld naar 3829. Van vrijdag op zaterdag kwamen er nog eens 3972 nieuwe gevallen bij. In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 23.000 nieuwe besmettingen gemeld.

Grote steden

Amsterdam telde 367 nieuwe besmettingen, Rotterdam 282 en Den Haag 209. De stad Groningen telde 156 positieve tests en de stad Utrecht 145. In de regio Hollands Midden, waar onder meer Leiden en Gouda onder vallen, werden 307 mensen positief getest en in Midden- en West-Brabant 264.

Het aantal sterfgevallen steeg met 21. Daaronder waren vijf overleden patiënten in de gemeente Vijfheerenlanden. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend waren negen sterfgevallen gemeld.

Lees ook: Duitsland: ‘EU-sancties tegen Rusland om Navalny onontkoombaar’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.