Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 4 okt 2020 / 10:38 uur

Na sluiten horeca run op drank supermarkten Utrecht, politie grijpt in

Na het sluiten van de horeca is gisteravond een tijdelijk run op drank in enkele Utrechtse supermarkten ontstaan.

Het werd op sommige plekken zo druk, dat agenten en boa’s hebben ingegrepen en de winkels de deuren eerder moesten sluiten. Dat meldt RTV Utrecht.

„Bij de Boon’s supermarkt aan de Ganzenmarkt ontstond een rij voor de supermarkt en werd onvoldoende afstand gehouden. In overleg met boa’s van de gemeente werden de deuren rond 22.15 uur gesloten. Normaal gesproken blijft Boon’s tot middernacht open”, meldt de omroep. Ook bij enkele andere winkels werd het te druk. Bovendien werden kratten bier afgenomen van jongeren die onder de 18 jaar zijn.

Horeca voelde het aankomen en overlast park

De horeca van Utrecht verwachtte dergelijke taferelen al, nadat het kabinet maandag aangaf dat cafés en restaurants om 22.00 uur ‘op slot’ moesten. „Dat feesten de mensen thuis of elders zelf verder.”

Een grote groep jongeren heeft zaterdagavond in het Utrechtse Griftpark voor grote overlast gezorgd. Ondanks meerdere waarschuwingen van agenten weigerden ze te vertrekken en voldoende afstand te houden. Dat was reden voor de politie op basis van de coronaregels een aantal van hen te bekeuren, zo laat een woordvoerster weten.

„In dit soort gevallen gaan we altijd eerst in gesprek. Maar als je ondanks meerdere waarschuwingen toch willens en wetens blijft, dan kun je een bekeuring verwachten”, aldus de politievoorlichtster. Hoe groot de groep was en hoeveel bonnen zijn uitgeschreven, kon ze niet zeggen. Volgens de woordvoerster was het vrijdagnacht in andere Utrechtse parken ook onrustig.

Illegal feesten Weert en Haarlem beëindigd

De politie heeft zondagochtend rond 09.00 uur in het Limburgse Weert een einde gemaakt aan een illegaal feest. Aan het feest deden volgens de politie zo’n honderd mensen mee.

De feestgangers waren bijeengekomen in en rond een bedrijfsloods aan de Vliesvenweg. De politie greep in na meerdere meldingen over geluidsoverlast. Volgens een woordvoerster van de politie werd er harde muziek ten gehore gebracht. Het feest vond zowel binnen als buiten de loods plaats.

Volgens lokale media ging het om een rave-party met deelnemers uit onder meer Frankrijk en België. De woordvoerster van de politie zei dat de deelnemers ook uit het buitenland, waaronder Duitsland en België kwamen. Wat er met de feestgangers gebeurt, is nog niet bekend. „De politieactie is nog in volle gang”, zei de woordvoerster. „Later zondag kunnen we meer duidelijkheid geven.”

De politie in de regio rond Haarlem heeft in de afgelopen nacht twee illegale feesten gestopt. In een bunker bij de Westbroekerplas in Velserbroek waren tientallen mensen aan het feesten. Agenten hebben van zoveel mogelijk mensen de gegevens opgenomen, zij kunnen een boete verwachten. Dat geldt ook voor de twintig mensen die een illegaal feest hielden bij een viaduct aan de Haarlemmerstraatweg bij Haarlemmerliede.

Lees ook: In Staphorst vandaag drie kerkdiensten voor 600 bezoekers

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Na sluiten horeca run op drank supermarkten Utrecht, politie grijpt in
Sluiten