Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 29 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Door de pandemie zijn we massaal aan het klussen, tot ergernis van de buren

Vanwege de coronapandemie zijn veel mensen aan het klussen geslagen. Leuk voor je huis, maar minder voor je buren. Een op de vijf stedelingen ergert zich de laatste tijd namelijk aan het kluslawaai van buren. Dat blijkt uit een peiling van Vereniging Eigen Huis (VEH) onder ruim 1500 leden.

Uit de peiling blijkt dat we vooral veel bezig zijn met schilderwerk, een nieuwe badkamer en vooral veel opruimen.

Ergernis groter in stedelijk gebied

Door de coronapandemie zijn mensen meer thuis, waardoor ze ook gemakkelijker de buren die klussen kunnen horen. Van alle respondenten gaf 12 procent aan last te hebben van omwonenden die hun huis opknappen. Maar in stedelijke gebieden is de ergernis nog groter, namelijk twintig procent.

Klussen in populair

„Normaal gesproken wordt er na de zomer minder geklust, maar dat is nu echt anders”, zegt een woordvoerder van VEH. „Aannemers zitten propvol. Als je nu zou bellen voor een verbouwing, dan ben je in de meeste gevallen pas volgend jaar aan de beurt.”

De verkoop van klusketens zoals Gamma en Hornbach is gestegen sinds de uitbraak van het coronavirus. De doe-het-zelfzaken lijken volop te profiteren van de coronacrisis doordat veel mensen die noodgedwongen thuis bleven, klussen in huis oppakken.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.