Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 2 okt 2020 / 07:13 uur

#Ikwilnaarschool: Studenten demonstreren voor meer fysiek onderwijs

Enkele honderden studenten demonstreren vandaag in Amsterdam voor meer fysiek onderwijs. De organisatie roept studenten van het mbo, hbo en wo op om mee te doen, maar alleen als ze in de hoofdstad wonen. De demonstratie begint om 13.00 uur op het Museumplein.

De demonstratie is georganiseerd door actiegroep ‘ik wil naar school’, de Amsterdamse studentenbonden ASVA en SRVU en de Landelijke Studentenvakbond (LSVb).

Onderwijskwaliteit

Sinds de uitbraak van de coronacrisis zijn bijna alle lessen voor studenten online. Studentenorganisaties zijn ongerust over de onderwijskwaliteit van deze lessen en het studentenwelzijn. Daarom vinden ze dat er weer meer fysiek les moet worden gegeven.

De demonstrerende studenten wordt opgeroepen een mondkapje te dragen en afstand van elkaar te houden. De LSVb verwacht enkele honderden studenten.

Geen studenten buiten Amsterdam

De actiegroep heeft studenten buiten Amsterdam opgeroepen niet naar de demonstratie te komen. Dat heeft te maken met de aangescherpte coronamaatregelen die maandag bekendgemaakt zijn.

Studenten van buiten de hoofdstad kunnen online meedoen. Dan moeten ze een bord maken met  #ikwilnaarschool en om 13.00 uur een foto te delen op social media. Een foto van de werkplek mag ook.

💬 IK STA HIER NAMENS 💬Sommige mensen kunnen 2 oktober niet naar het protest komen, maar willen wel hun stem laten…

Gepostet von Ik wil naar school am Samstag, 26. September 2020

Geld voor fysiek onderwijs

De studentenvakbonden en actiegroep ‘Ik wil naar school’ vragen de regering om geld. Daarmee kunnen universiteiten ruimtes huren die groot genoeg zijn voor coronaproof fysieke lessen. Denk aan theaters, concertzalen en evenementenlocaties. „Een win-winactie, gezien zowel de culturele- als de evenementenbranche hiermee ondersteund kan worden”, zeggen de bonden.

Door de coronamaatregelen vindt volgens de studentenvakbond LSVb nu nog maar 10 tot 30 procent van het onderwijs op locatie plaats. „Sommige studenten krijgen zelfs helemaal geen fysiek onderwijs”, zegt de bond.

Lees ook: ‘Alle scholen voor winter voorzien van ventilatie, dat lukt echt nooit’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
#Ikwilnaarschool: Studenten demonstreren voor meer fysiek onderwijs
Sluiten